Skip to content
Politică

Cum au devenit într-un județ alegerile din 2 noiembrie alegeri pentru Parlamentul European

Doar în România se poate întâmpla. Toate procesele verbale de completare a birourilor electorale ale celor peste 500 de secţii de votare din judeţul Vaslui au fost întocmite greşit de Biroul Electoral Judeţean. În text a apărut „alegeri pentru Parlamentul European”, în loc de „alegeri pentru Preşedintele României”.

Astfel, alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie au devenit „alegeri pentru Parlamentul European” în judeţul Vaslui, potrivit proceselor-verbale de „învestire şi completare” a birourilor electorale ale celor 516 secţii de votare, emise de Biroul Electoral Judeţean.

Eroarea din documentele oficiale a fost observată în 30 octombrie de către BEJ Vaslui, care a luat o hotărâre de „îndreptare eroare materială”, publicată şi pe site-ul Prefecturii Vaslui.

„Se dispune îndreptarea erorii materiale în procesele-verbale de învestire şi completare a birourilor electorale ale secţiilor de votare, în sensul că în loc de „alegeri pentru Parlamentul European” se va scrie şi se va avea în vedere „alegeri pentru Preşedintele României”, se arată în hotărârea BEJ.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Vaslui susţine că această eroare este „o simplă greşeală” şi a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă.

„Este o simplă greşeală, care s-a îndreptat printr-o hotărâre a BEJ. Aceasta a apărut din cauza volumului foarte mare de muncă din cadrul Biroului Electoral Judeţean”, a declarat, sâmbătă, corespondentului Mediafax preşedintele BEJ Vaslui, Elena Simionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *