Cum au pierdut fermierii bani europeni din cauza USR

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Bani europeni pierduți de USR. Sorin Moise, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, invitat in emisiunea Puterea Știrilor, a declarat că fermierii au pierdut bani europeni deoarece PNRR a fost prost conceput din cauza unui joc de orgolii al USR-ului care coordona atunci, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

“Cu problema irigatiilor nu știu dacă a fost lipsa unei strategii pe termen lung a României sau faptul că până acum natura a fost prietenoasă cu noi și ca aproape în fiecare an am beneficiat de precipitații. Acum vedem că, de din an în an, secetele sunt mai dure, că în Planul Național de Redresare și Reziliența acest subiect părea ca n-ar fi fost de interes pentru foștii… știți ce s-a întâmplat cu acel PNRR!”

Sorin Moise: Daca interesul USR-istilor era sa arata care minister este mai slab si nu de a aduce bani europeni, fermierilor, atunci, le-a iesit cu brio!

“Fără să ducem în într-o zonă politică acest subiect? Mie mi s-a părut, ca secretar de stat, analizând parcursul măsurii elaborate de Ministerul Agriculturii, transmise apoi către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene: Ministerul Agriculturii era gestionat de Partidul Național Liberal, la momentul respectiv.

Ministerul Investițiilor era gestionat de USR. A fost o bătaie de joc între cele două partide. Adică ok, poate că Ministerul Agriculturii a elaborat un un un plan prost pentru a lua ceva bani din PNRR, dar USR-ul care gestiona Ministerul Investițiilor nu a vrut să-i ajute absolut deloc, adică a preluat exact cu greșelile care erau evidente în acel în acel proiect, le-a preluat si le-a transmis mai departe către Bruxelles. Și au spus ca a fost un proiect prost. Trebuia să treacă prin filtrul lor, trebuia să fie colaborare, dacă, într-adevăr, interesul era să aducem bani către fermierii români. Dacă interesul a fost ca să arate care e mai slab dintre cele două ministere, le-a ieșit, pot să spun că le-a ieșit cu brio”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL