Skip to content
Politică

Cum au votat persoanele aflate în spatele gratiilor la primul tur al prezidențialelor

Persoanele aflate în spatele gratiilor și-au exprimat și ele votul în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, majoritatea decizând să îl susțină pe candidatul PSD, Victor Ponta,

Astfel, premierul Victor Ponta câştigat în faţa lui Klaus Iohanis în 92 din cele 100 de secţii de votare în care au votat deţinuţii din penitenciarele din România. În acest an şi-au exprimat dorinţa de vota la primul tur al prezidenţialelor 21.000 de deţinuţi din cei aproape 32.000 care sunt cazaţi în închisori, potrivit jurnaliștilor de la gândul.info.

Victor Ponta a primit cel mai mare număr de voturi în secţiile de votare în care au votat deţinuţii din cele 45 de penitenciare şi spitale penitenciar din România.

Statistica arată că Victor Ponta a câştigat 92 din cele 100 de secţii de votare în care au fost colectate voturile deţinuţilor. Klaus Iohannis a reuşit să îl învingă în opt astfel de secţii de votare.

Deţinuţii de la Penitenciarul Jilava şi de la Spitalul Penitenciar Jilava au votat potrivit unei dispoziţii a Biroului Electoral Judeţean Ilfov folosind urna mobilă. Voturile deţinuţilor care nu au interdicţie să voteze au fost repartizate către patru secţii de votare din Ilfov, iar la cele patru secţii de votare au fost înregistrate 1683 de voturi exprimate folosind urna mobilă. Potrivit ANP au formulat solicitări pentru vot 1.299 de deţinuţi. Astfel că dintre cele 1683 de voturi cu urna mobila, 1299 au venit de la Penitenciarul Jilava.

În total, la cele patru secţii au fost înregistrate 4825 de voturi. Klaus Iohannis a primit 627 de voturi iar Victor Ponta iar Victor Ponta a primit 1874 de voturi, restul voturilor fiind împărţite între ceilalţi 12 competitori, mai informează cei de la gandul.info.

Portalul Alba24.ro a precizat că şi la penitenciarul Aiud şi-au exprimat dreptul de vot şi 675 de persoane private de libertate, care excută pedepse în penitenciarul din oraş. “La secţiile de unde au fost aduse urne mobile pentru deţinuţi, rezultatele au fost în favoarea candidatului PSD, Victor Ponta, cu 47,49 la sută, respectiv 56,17 la sută, în timp de Klaus Iohannis, reprezentantul ACL, a obţinut 27,32 la sută dintre voturi, respectiv 25,22 la sută dintre acestea”, notează publicaţia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *