Skip to content
Politică

Cum comentează Alina Gorghiu propunerea lui Hellvig la conducerea SRI

După ce președintele Klaus Iohannis l-a propus pe Eduard Hellvig la șefia SRI, co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, că propunerea lui Eduard Hellvig în fruntea Serviciului Român de Informații este o procedură normală, adăugând că Partidul Național Liberal va susține nominalizarea în Parlament.

„Propunerea făcută de Președintele României are menirea de a pune capăt unei situații de interimat la SRI și de a întări autoritatea unei instituții care a fost supusă mai multor atacuri politice în ultima perioadă. Domnul Eduard Helvig are o serioasă activitate publică, corectă și necontroversată, iar nominalizarea sa va fi susținută de către PNL în Parlament.

Ne aflăm în fața unei proceduri normale, în care, conform Constituției, Parlamentul este chemat să numească, la propunerea Preşedintelui României, un director de serviciu de informaţii. În spiritul și litera legilor și ale Constituției României, cât și prin natura valorilor pe care le promovează, Partidul Național Liberal consideră că este absolut firesc ca din partea Președintelui României să vină o propunere civilă pentru conducerea Serviciului Român de Informații”, a declarat Alina Gorghiu, informează B1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *