Cum comentează Ponta gluma privind portofoliul din Comisia Europeană

Premierul Victor Ponta a spus că, în condiţiile în care preluarea de către România a portofoliului Ajutor umanitar a fost o glumă de la Bruxelles, înseamnă că toţi „fraierii”care au dat în România această informaţie nu au înţeles că era o glumă.

Declarația vine în contextul în care președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că numirea Corinei Crețu la Ajutor umanitar ar fi o glumă venită de la Bruxelles pentru Victor Ponta și că România va primi un portofoliu ”cu care n-o să ne fie rușine”.

„Am înţeles că a fost o glumă, cea cu Ajutorul umanitar. Înseamnă că toţi fraierii care au dat în România acea glumă nu au înţeles că era o glumă”, a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă s-a simţit păcălit, premierul a spus: ”Eu, nu. Turcescu poate, că el zicea că luăm Ajutor umanitar. Înseamnă că domnul Băsescu l-a păcălit pe Turcescu, înseamnă că e o problemă a lor”, a declarat Ponta.

Totodată, premierul a subliniat că nu a discutat cu preşedintele ales al CE, Jean Claude Juncker, despre portofoliul Ajutor umanitar.

„Eu v-am spus foarte clar, când m-aţi întrebat. E adevărat că atunci când a apărut ştirea în România, nu doar la Turcescu, a mai apărut la cineva, dar nu spun, să nu se supere, era ştire sigură, sigură. După aia aţi aflat de la domnul Băsescu că era o glumă. Când m-aţi întrebat v-am spus foarte clar că niciodată, în nicio discuţie a mea cu domnul Juncker, nu s-a discutat despre Ajutor umanitar”, a mai spus Victor Ponta.

„Deci, cred că cei care au fost păcăliţi în România ar trebui data viitoare să fie un pic mai profesionişti şi să verifice sursele, că, dacă-s glumele domnului Băsescu, riscaţi să vă faceţi de râs”, a adăugat premierul.

Întrebat dacă poate confirma informaţiile potrivit cărora România va prelua portofoliul Politicilor regionale, premierul a răspuns negativ.

„Nu, nu vă pot confirma nimic pentru că nu intră în atribuţiile mele să vă confirm acest lucru. Conform tratatelor europene, preşedintele desemnat, domnul Juncker, va anunţa mâine şi portofoliile care revin fiecărui comisar european. Eu pot să vă confirm ceea ce îmi spune mie legea, şi anume că imediat după ce mâine domnul Juncker precizează comisarul şi portofoliul, voi solicita Parlamentului audierea acestuia”, a spus Ponta.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: