Skip to content
Politică

Cum cultivă Dragnea „minciuna bine temperată”

Cum cultivă „minciuna bine temperată” Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD).

Într-o declaraţie de presă trimisă, luni, PSnews.ro, deputatul PNL de Cluj Radu Zlati apreciază că, în plenul de duminică al Congresului PSD, au avut loc „trei curioase evenimente”.

„Domnul Dragnea a ridicat în picioare poporul pesedist pentru ca acesta, spășit, să ceară iertare victimelor totalitarismului; domnul Iliescu a arătat de ce PSD este, încă, un partid nedemocratic; iar tânărul Sturzu a arătat de ce PSD mai este, încă, un partid comunist”, comentează Zlati.

El îl acuză pe Liviu Dragnea că este „urmaşul direct (…) al totalitarismului de care doreşte să se rupă”, comparându-l, în acest sens, cu Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD.

„Evident, curiozitatea faptelor nu stă în conținutul discursurilor, ci în emitenții acestora. Căci domnul Dragnea este urmașul direct, ca mentalitate și comportament politic, al totalitarismului de care dorește să se rupă; domnul Iliescu și ai lui militoni din eșalonul II al PCR au făcut PSD așa cum este el acum, adică o armată obedientă, iară nu un partid; iar domnul Sturzu a candidat și el singur, pentru președinția TSD, adică de o manieră specific comunistă. Inadecvare, numele tău este PSD!

Dincolo de aceste curiozități, domnul Dragnea pare a fi unul dintre acei comuniști cu față umană de la sfârșitul anilor ’90. Un pas înainte, poate, față de modele sale, Iliescu și Hrebenciuc, dar nu unul suficient de mare pentru ca PSD să își poată nega cu succes filiația.

Ruperea cu trecutul nu se face cerând iertare tinerilor din Piața Universității, domnule Dragnea, ci excluzându-l din partid pe bătrânul comunist Iliescu. Până la această probă a adevărului, tot ce afirmați poate fi taxat drept o minciună bine temperată…” mai scrie Radu Zlati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *