Skip to content
Politică

Cum a devenit Iohannis, „un risc pentru securitatea României”

Purtătorul de cuvânt al PSD Dan Șova face declarații dure la adresa prezidențiabilului ACL Klaus Iohannis.

Șova afirmă despre Iohannis că „susține dependența energetică de Rusia” și că „preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România”, a spus el prin intermediul unui comunicat de presă.

„Securitatea României este direct proporțională cu capacitatea noastră de a ne asigura independența energetică. În timp ce Victor Ponta garantează că obiectivul independenței energetice a României va fi atins în următorii 5 ani, Klaus Iohannis susține dependența energetică de Rusia. Observ că Werner Iohannis, candidatul autoproclamatei Drepte din România, preia cu fidelitate discursul rusesc împotriva exploatării resurselor alternative de energie din România. Strategia lui Iohannis pentru România următorilor 5 ani este deosebit de periculoasă pentru că pune sub semnul întrebării securitatea națională. S-a întrebat candidatul Iohannis care ar fi repercusiunile unei creșteri exponențiale a prețului gazului rusesc asupra intereselor economice ale României ? „, declară purtătorul de cuvânt al PSD.

„Dacă preferințele geopolitice ale lui Klaus Werner Iohannis se plasează în zona de influență a Rusiei, atunci când aceste preferințe aduc atingere interesului nostru național, este problema României”, adaugă Șova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *