Skip to content
Sănătate

Cum dispare febra după vaccinul anti-COVID. Este vorba despre o banală pastilă

Inquam Photos / Octav Ganea

Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% dintre persoanele vaccinate. Într-o intervenție telefonică la emisiunea Gândul Live, medicul de familie Valeria Herdea a vorbit despre experiența sa cu vaccinul anti-COVID.

Cadrul medical a precizat că a avut febră după imunizare, dar s-a tratat cu banalul paracetamol și totul a fost bine.

Am făcut vaccinul, am fost foarte bine, după care am făcut febră 38 de grade, m-am simțit mai obosită, dar am luat Paracetamol și s-a rezolvat. Foarte mulți dintre cei vaccinați pot dezvolta o reacție, o durere a brațului, o reacție febrilă. Am spus cinstit ce mi s-a întâmplat, ca să știe toți oamenii. 95% dintre oameni nu au nimic. La 5% apar reacții. Am luat Paracetamol și după 12 ore nu am mai avut nimic”, a spus medicul, citat de csid.ro.

Febra după vaccinul anti-COVID poate să apară la 5% din cazuri

Vaccinul anti-COVID ne protejează în cazul infecției, în sensul în care nu vom dezvolta o formă gravă a bolii. Un nou studiu din Israel arată însă că vaccinul ar putea reduce și rata de trasmisibilitate a virusului care provoacă boala COVID-19.

Rugămintea e să ne păstrăm calmul, să comunicăm doctorului ce avem… Să nu ajungem la automedicație. Febra de după vaccin NU necesită antibiotic. Dacă avem o răceală ușoară, ne putem vaccina. Dar nu ne vaccinăm dacă avem o stare febrilă acută, a completat dr. Herdea.

Inclusiv persoanele alergice pot fi vaccinate, spune dr. Herdea, dar trebuie să declare onest acest lucru. În lume, 30% dintre oameni sunt predispuși la alergii, în anumite condiții de mediu.

Dincolo de vârsta de 40 de ani, oamenii au o tendință de aproape 60% de a dezvolta alergii, pentru că nu mai suntem chiar atât de bine puși la punct”, a completat medicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *