Skip to content
Politică

Cum e turcul, așa și pistolul. Orban, PRIMA reacție în iureșul de la vârful PNL EXCLUSIV

ghidularadean.ro
" "

Liderul PNL, Ludovic Orban, marți după-amiază, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a vorbit despre contextul în care se află unul dintre fruntașii partidului, deputatul Robert Sighiartău.

Citiți și Ce se ascunde în spatele atacurilor fruntașilor liberali asupra proiectului de plafonare a dobânzilor EXCLUSIV DOCUMENT

" "
" "

Concret, întrebat care este opinia sa cu privire la situația în care se află deputatul Robert Sighiartău (deținător de IFN și critic împotriva proiectului privind plafonarea dobânzilor creditelor), liderul PNL a susținut că situația unui membru PNL nu stabilește o poziție politică a partidului.

Pozițiile politice ale PNL nu sunt stabilit în funcție de o situație sau alta a unui membru sau altul din PNL”, a declarat Ludovic Orban pentru PSnews.ro.

Chestionat în legătură cu posibilitatea existenței unui conflict moral de interese între ceea ce Sighiartău afirmă și ceea ce înfăptuiește, șeful liberalilor ne-a declarat că:

V-am spus, motivațiile deciziei noastre sunt motivații care țin de doctrina liberală, de principiile economiei de piață, de competiția corectă între actorii economici”, a subliniat Orban.

Mai mult, întrebat dacă are cunoștințe despre alte situații de acest gen în interiorul partidului la cârma căruia se află, liderul PNL a precizat că nu cunoaște asemena situații, punând chiar la îndoială verdicitatea informației prezentată de PSnews.ro.

Chiar nu știu, că nu verific fiecare membru al PNL ce afaceri are. Nu cunosc. Chiar nici nu știu dacă este adevărată informația”, a declarat acesta.

Însă, confruntat cu faptul că informația este un extras din declarația de avere publicată de deputatul Robert Sighiartău pe pagina oficială a Camerei Deputaților, șeful liberalilor a precizat:

”Am înțeles. Dar vă repet, poziția PNL pe acest subiect nu are nicio legătură cu latura subiectiva a unuia sau a altui membru din PNL, ci are legătură cu doctrina PNL, valorile, principiile liberale”, a adăugat Orban.

Totodată, jurnalistul PSnews.ro l-a întrebat pe Ludovic Orban dacă nu cumva pozițiile deputatului Robert Sighiartău cu privire la proiectul înaintat de deputatul Daniel Zamfir, pun la îndoială obiectivitatea secretarului general al partidului pe acest subiect, Orban a susținut că:

”Doamnă, v-am explicat care este situația PNL, v-am dat un răspuns, care este temeiul care sta la baza poziției PNL, plus că mai am încă zeci de argumente care sunt împotriva proiectului domnului Zamfir.

Votul în Biroul Politic al PNL a fost cu 29 de voturi în favoarea respingerii proiectului, și cu două abțineri. E o poziție clară, care e și naturală a unui partid național liberal, ne-a declarat liderul PNL.

Jurnalistul PSnews.ro a făcut o nouă încercare de a obține din partea lui Ludovic Orban o reacție cu privire la obiectivitatea de care mai pot beneficia declarațiile lui Robert Sighiartău, în condițiile în care acesta este deținător de IFN, însă liderul PNL a rămas refractar:

”Doamnă v-am răspuns, dacă nu vă place ce v-am răspuns, ce să fac? Altceva nu am ce să vă spun”, a conchis Orban.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *