Skip to content
Politică

Cum este perceput AUR la nivelul Uniunii Europene: „Partidul nu vrea binele românilor din afara țării și susține mesajele pro-Putin”

Inquam Photos / Ilona Andrei

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European, a explicat, în exclusivitate pentru PS News, cum este perceput partidul AUR la nivelul Uniunii Europene. Social-democratul a precizat că partidul condus de George Simion, prin sprijinul afișat față de anumite partide extremiste din Italia, „arată că nu vrea binele românilor din afara țării și că susține mesajele pro-Putin”.

AUR caută să se asocieze cu un rezultat electoral cu care nu are nimic de-a face (n.r – rezultatul alegerilor din Italia). Mulți cred că acest partid este o copie nereușită a formațiunilor neo-fasciste din Vestul Europei iar prin sprijinul afișat față de anumite partide extremiste din Italia, arată că nu vrea binele românilor din afara țării și că susține mesajele pro-Putin.

Partidele populiste din Italia au o agendă anti-europeană și împotriva migranților și a diasporei românești, ceea ce înseamnă că AUR nu se gândește la ei. AUR este identificat la nivelul UE ca fiind un partid extremist, fiind asociat, inclusiv prin mesajul transmis cu privire la situația din Italia, grupărilor politice din Europa care susțin Kremlinul”, a declarat Victor Negrescu referitor la reacția AUR după rezultatul alegerilor din Italia.

Amintim că AUR a transmis, luni, printr-un comunicat oficial, că alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi că nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor.

„Poporul italian a decis să îşi ia soarta în propriile mâini şi să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor”, se arată în comunicatul AUR.

Potrivit formaţiunii, ”coaliţia condusă de Giorgia Meloni merită felicitări pentru că a rezistat ameninţărilor venite din partea liderilor Uniunii Europene”.

Extrema dreaptă a obţinut o victorie istorică în Italia, prin Partidul Fratelli d’Italia (FDI post-fascst) al lui Giorgia Meloni, care a obţinut în alegerile legislative de duminică, în coaliţie împreună cu Liga (extremă dreapta) a lui Matteo Salvini şi Forza Italia (FI, liberal) al lui Silvio Berlusconi, 44% dintre voturile exprimate, potrivit unor rezultate anunţate de Ministerul italian de Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *