Skip to content
Politică

Cum este reflectată demisia lui Ponta în presa internațională

" "

Demisia lui Victor Ponta reprezintă cel mai important eveniment al momentului, relatat în regim de Breaking News de presa internaţională.

BBC precizează că Ponta şi-a dat demisia la o zi după mitingul cu 20.000 de participanţi, care au protestat pentru incendiul de la clubul Colectiv, în care au murit 32 de oameni.

În Germania, agenţia DPA a prezentat imagini de la mitingul de marţi seară, explicând că şeful guvernului de la Bucureşti a demisionat sub presiunea acestei mişcări populare. DPA spune că demisia lui Ponta a fost anunţată de „preşedintele partidului socialist PSD, Liviu Dragnea”.

Demisia şefului guvernului de la Bucureşti a fost relatată şi de agenţia bulgară Novinite. Căderea lui Ponta şi a guvernului de la Bucureşti este mai importanta pentru bulgari decât reuniunea restrânsă a NATO de la Bucureşti, la care participă inclusiv preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

În Serbia, agenţia B92 prezintă o fotografie a mitingului uriaş de marţi seară, de la Bucureşti, pe care îl denumeşte “protest de masă”, eveniment care a impus demisia lui Ponta.

În Republica Moldova, publika.md prezintă înregistrarea video a declaraţiei lui Ponta, de la sediul Guvernului, în care şi-a anunţat demisia. „Declaraţia vine după ce aseară peste 25.000 de persoane au ieşit în stradă să ceară demisia guvernării pe care au acuzat-o de corupţie”, explică jurnaliştii de la Chişinău citați de România Liberă.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *