Skip to content
Politică

Cum este reflectată demisia lui Ponta în presa internațională

Demisia lui Victor Ponta reprezintă cel mai important eveniment al momentului, relatat în regim de Breaking News de presa internaţională.

BBC precizează că Ponta şi-a dat demisia la o zi după mitingul cu 20.000 de participanţi, care au protestat pentru incendiul de la clubul Colectiv, în care au murit 32 de oameni.

În Germania, agenţia DPA a prezentat imagini de la mitingul de marţi seară, explicând că şeful guvernului de la Bucureşti a demisionat sub presiunea acestei mişcări populare. DPA spune că demisia lui Ponta a fost anunţată de „preşedintele partidului socialist PSD, Liviu Dragnea”.

Demisia şefului guvernului de la Bucureşti a fost relatată şi de agenţia bulgară Novinite. Căderea lui Ponta şi a guvernului de la Bucureşti este mai importanta pentru bulgari decât reuniunea restrânsă a NATO de la Bucureşti, la care participă inclusiv preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

În Serbia, agenţia B92 prezintă o fotografie a mitingului uriaş de marţi seară, de la Bucureşti, pe care îl denumeşte “protest de masă”, eveniment care a impus demisia lui Ponta.

În Republica Moldova, publika.md prezintă înregistrarea video a declaraţiei lui Ponta, de la sediul Guvernului, în care şi-a anunţat demisia. „Declaraţia vine după ce aseară peste 25.000 de persoane au ieşit în stradă să ceară demisia guvernării pe care au acuzat-o de corupţie”, explică jurnaliştii de la Chişinău citați de România Liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *