Cum explică Kievul tipărirea manualelor de „limbă moldovenească”

Sursa foto: Twitter (X)

Guvernul Ucrainei a adoptat o decizie privind „utilizarea conceptului de limba română” în loc de „limba moldovenească” în Ucraina, a anunțat joi ministrul ucrainean al Educației, Oksen Lisovîi.

„În prezent, se lucrează la alinierea legislației ucrainene în vigoare cu această decizie, ceea ce include multe acte normative interne. De asemenea, subliniem că toate actele ulterioare ale Guvernului vor fi adoptate ținând cont de aceste acorduri. Și toți funcționarii publici care vor încălca decizia Guvernului vor suporta responsabilitate disciplinară”, se arată într-un comunicat al ministerului Educației din Ucraina.

„Informațiile mass-media despre manualele tipărite se referă la exemplarele aprobate înainte de adoptarea acestei decizii. Ministerul Educației și Științei a oprit orice tipărire a acestor manuale”, a spus ministrul Lisovii într-o declarație publicată în limbile română și ucrianeană pe contul său de X/Twitter.

În plus, comunicatul ministerului educației de la Kiev mai precizează că majoritatea acestor manuale au fost tipărite vara, înainte de adoptarea deciziei de a nu utiliza conceptul de „limba moldovenească”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: