Skip to content
Politică

Cum explică Rareș Bogdan propunerea unui fost ministru PSD pentru funcția de Avocat al Poporului: A avut un rol determinant în blocarea amnistiei

Inquam Photos / George Calin
" "

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a scris luni într-o postare pe pagina personală de Facebook, că Ana Birchall sau Cristian Diaconescu ar fi două variante foarte potrivite pentru înlocuirea Renatei Weber în funcția de Avocat al Poporului.

Contactat de PS News, europarlamentarul a precizat că îi susține pe cei doi datorită înclinațiilor lor pro-europene și pro-americane.

" "

,,Cei doi, atât Ana Birchall cât și Cristian Diaconescu, în momente diferite ale istoriei au făcut câteva gesturi care i-au făcut să fie considerați și să demonstreze că țin mai mult la drumul pro-european și pro-american al României și la funcționarea justiției decât la apartenența unui partid (…) amândoi sunt persoane pro-americane convinse, foarte buni specialiști și oameni care nu for face rabat de la ceea ce înseamnă valorile europene și atlantice”, a declarat liberalul.

Rareș Bogdan a adăugat că acțiunile trecute a celor doi foști miniștri îi poziționează pe aceștia cât mai aproape de funcția de Avocat al Poporului.

,,Cristian Diaconescu a fost vital pentru justiția din România în epoca de sfârșit a lui Adrian Năstase când lucrurile derapau extrem de grav în momentul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Doamna Birchall a avut un rol determinant în blocarea încercărilor de a da, prin ordonanță, aminstia Guvernului Dăncilă-Dragnea, la solicitarea imperioasă a domnului Dragnea și a celor din PSD care își doreau modificarea legilor justiției și, în primul rând, amnistia și grațierea.

Faptul că cei doi au făcut aceste gesturi, în perioade diferite istoric, împotriva propriilor premianți, a propriilor șefi de partid, îi face din punctul meu de vedere extrem de dezirabili și îi recomandă pentru funcții cu presiuni uriașe.

Pe oamenii ăștia au fost presiuni uriașe din partea a doi lideri de stânga ca Liviu Dragnea și Adrian Năstase”, a mai spus europarlamentarul.

Rareș Bogdan a precizat că, până în acest moment, nu a discutat cu cei doi, însă este convins că recomandarea sa nu va deranja: ,,Nu, nu am discutat cu cei doi. Suntem cunoscuți, suntem prieteni pot spune, dar cred că nu au nimic împotrivă să le fac o caracterizare de acest gen și să îi recomand”.

Ce șanse are PNL s-o revoce pe Renate Weber

Liderii PNL din Senat și Camera Deputaților, Daniel Fenechiu și Florin Roman, au depus cererea de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber. Ei i se reproșează contestarea legii care impozitează pensiile speciale și declanșarea mecanismului național privind prevenirea torturii în spitale. PNL susține că Renate Weber e într-un „grav conflict de interese”, fiind ea însăși beneficiară de pensie specială.

Liberalii au nevoie, însă, de un vot majoritar în Parlament pentru îndepărtarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, iar PNL nu are, în acest moment, suficiente voturi.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *