Skip to content
Societate

Cum explică Ursula von der Leyen de ce este așa lentă campania de vaccinare anti-COVID-19 în UE

Wikipedia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins din nou, sâmbătă, criticile potrivit cărora UE ar fi încheiat prea târziu acorduri de precomenzi de vaccinuri cu laboratoarele farmaceutice, scrie AFP, conform adevarul.ro.

Dificultăţile cu aprovizionarea de vaccinuri contra Covid-19 în Europa sunt legate de faptul că există „o penurie mondială de componente importante care intră în fabricarea de vaccinuri”, a asigurat ea în Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Recunoscând că această problemă este „dureroasă” din cauza aşteptărilor mari ale europenilor, ea a subliniat: „dacă am fi fost toţi conştienţi la momentul respectiv de riscurile legate de lansarea unei producţii de masă, atunci am fi temperat aşteptările privind o vaccinare rapidă”.

Remarcile ei vin după valul de critici din Germania şi Europa despre lentoarea din campania de vaccinare începută după Crăciun, în condiţiile în care populaţiile sunt epuizate după luni de restricţii.

Guvernul cancelarei Angela Merkel, în care Ursula von der Leyen a fost ministru, este în special vizat de critici din partea sociali-democraţilor aflaţi la putere.

Şefa executivului european nu a încetat să respingă aceste critici şi a fost susţinută vineri de Merkel şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ursula von der Leyen a reiterat în ziarul german că UE s-ar confrunta din nou cu probleme din cauza apariţiei noilor tulpini ale coronavirusului SARS-CoV-2.  Bruxelles-ul lucrează „fără întârziere” cu „industria şi ştiinţa” pentru „a dezvolta, a autoriza şi a produce vaccinuri contra viitoarelor variante”, a subliniat von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *