Skip to content
Opinii & Analize

Cum faci Olanda să susțină aderarea României la Schengen

Dacă s-ar face mâine un sondaj de opinie în stradă, în care întrebarea ar fi „vă masturbați?” sondajul ar arăta că doar 0,5% dintre români fac asta. Telefonic, probabil că cifrele ar ajunge la 20%. În realitate…..

Schengen e un subiect similar. Oficial, îndeplinim condițiile tehnice. Neoficial, însă…. Am curaj să pun pariu că dacă ne dau ăștia #verde, în maxim un an de zile cifrele europene privind traficul de droguri, de arme și de persoane o să fie duble. România și Bulgaria au nu doar instituții, reguli și proceduri, ci și niște grupări mafiote de excepție, veritabile BlackRock-uri ale infracționalității.

Pe de altă parte, o droaie de țări europene și-au clădit prosperitatea și prestigiul pe hârtii oficiale în spatele cărora erau ascunse afaceri oneroase și atrocități cât cuprinde. Carnagiul făcut de Franța în Algeria n-a alterat imaginea de leagăn al rafinamentului și sofisticării. Belgia, responsabilă de milioane de crime în Congo, este leagănul managementului Uniunii Europene. Din perspectiva asta, faptul că suntem cel mai mare furnizor de carne vie de pe piața prostituției europene și prognoza că mașinile românești vor avea în portbagaj, când vor ajunge în Europa, nu doar extinctor, ci și fete răpite n-ar trebui să ne împiedice să aderăm la spațiul Schengen. „Îndeplinim condițiile tehnice, deci dați-ne hârtia”. O să fie ca la RAR, unde te poți duce cu un suv Merț full-option de 70.000 de euro care are o plasă metalică după scaunele față, bancheta spate lipsă iar pe acte scrie „autoutilitară marfă cu taxare ieftină la impozitare„.

Cât privește poziția Olandei, mă mir că nici un politician populist, ca George Simion sau Dan Barna, nu a livrat deja soluția, care există. Dacă toți cei nemulțumiți că nu suntem în Schengen din cauza Olandei și-ar scoate banii de la ING sau ar convinge un prieten să o facă, țara asta ar fi cel mai mare susținător al României. Nici n-ar mai fi nevoie să nu cumpărăm, timp de o lună, flori din import sau să evităm doar 20 de zile magazinele MegaImage.

Bogdan Stoica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *