Skip to content
Politică

Cum i-a schimbat Făgădău (PSD) lui Stelian Ion (USR) garsoniera ANL ieftină cu una scumpă

Inquam Photos / Alexandru Busca

Garsoniera ANL obținută prin fraudă de Stelian Ion, actual deputat USR, la Poarta 6 a portului Constanța a fost schimbată cu o alta, tot ANL, dar în zona de lux Faleza Nord. Între timp, însă, garsoniera primită la schimb, de 37 mp, s-a transformat într-un apartament de 67 mp.

În decembrie 2019, într-o lungă postare pe Facebook, Stelian Ion expedia un subiect fierbinte într-un paragraf: “În 2005, prin HCL 460/2005, alături de alte 117 persoane, am primit o repartiție pentru o garsonieră într-un bloc din cartierul Poarta 6, zona Piața Roșie. Am locuit acolo în calitate de chiriaș până în 2015, când am reușit să efectuez un schimb de garsoniere pentru zona Faleză Nord, iar în septembrie 2016 am cumpărat această din urmă garsonieră la prețul de cca. 21.500 euro, o sumă stabilită prin hotărâre de guvern. Aceasta este garsoniera în care locuiesc și în prezent împreună cu soția și cu cei doi copii.”

" "

Pentru cine nu cunoaște Constanța, poate să pară un schimb cu totul banal. La o căutare pe hartă, însă, operațiunea începe să ridice multe semne de întrebare. Astfel: garsoniera primită de Stelian Ion de la ANL în 2005 este pe strada Brizei, în zona portului Constanța, Poarta 6. O zonă ieftină din punct de vedere imobiliar, scrie newsweek.ro.

Garsoniera cu care a făcut schimb, însă, se află pe strada Pescarilor, adică în zona Faleza Nord, una din cele mai scumpe zone din Constanța, la câteva aruncături de băț de plajă.

În mod evident, se pune întrebarea de ce ar face persoana care se afla în garsoniera de pe Faleza Nord acest schimb dezavantajos.

Conform Hotărârii de Consiliu Local (HCL) Constanța nr. 189 din 2014, la propunerea celui care era atunci viceprimar, Decebal Făgădău, Stelian Ion a făcut schimbul imobiliar.

Conform acelei HCL, garsoniera de pe strada Brizei pe care o ceda Stelian Ion era de 37,40 mp.

Iar cea primită, pe strada Pescarilor, avea 37,49 mp. Garsoniera de pe strada Pescarilor era închiriată de Dorina Dobrescu, după cum arată HCL 189/2014.

Newsweek România a căutat-o pe Dorina Dobrescu la vechea garsonieră a lui Stelian Ion, cea de pe strada Brizei. Surpriză, însă, acolo nu locuiește nici o Dorina Dobrescu. Mai mult, nu a locuit niciodată, au spus mai mulți vecini. “După ce aplecat Stelian Ion, garsoniera a stat câteva luni goală apoi s-a mutat aici I.N.”, a spus una dintre vecine.

Newsweek România l-a contactat pe I.N. Acesta spune că nu știe nimic nici de Stelian Ion, nici de Dorina Dobrescu. “Știu de Stelian Ion pentru că am auzit că e candidat la Primărie, dar nu știam că a stat aici. De Dorina Dobrescu nu am auzit niciodată. Eu, când m-am mutat aici, nu era nimeni, nu m-am întâlnit cu nimeni. Stau în chirie, am contract cu RAEDPP”, a spus I.N.

Conform unor surse locale, I.N. ar avea rude apropiate în RAEDPP, ceea ce ar explica prezența sa în acea garsonieră.

Dar asta nu explică misterul absenței Dorinei Dobrescu: cine este aceasta, de ce a acceptat un schimb dezavantajos și unde se află acum?

Newsweek România l-a contactat din nou și pe Stelian Ion pentru detalii atât despre schimbul de garsoniere, cât și despre un alt mister: de ce garsoniera de 37,49 mp pe care pretinde că a primit-o la schimb și apoi cumpărat-o a ajuns să aibă în declarația de avere… 67 mp.

Stelian Ion, însă, a preferat să nu răspundă la aceste întrebări și să se victimizeze: “A contat ce am spus eu ieri când m-ați sunat? Nu a contat.”

Citește articolul integral pe newsweek.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *