Skip to content
Politică

Cum i-a trădat Mircea Hava pe liderii PNL din Ardeal. Jocul de la ANAF

Inquam Photos / Mihaela Ionela Bobar

UPDATE

Fostul deputat liberal Lucian Heiuș, cel care beneficia de sprijinul celor mai multe organizații PNL pentru șefia ANAF a fost pus secretar de stat la Ministerul Finanțelor finanțe. Fost șef al PNL Hunedoara, Heiuș nu a reușit să învingă lobby-ul de care beneficiază Mirela Călugăreanu la ANAF, în ciuda faptului că a avut cea mai bună susținere și cel mai bun CV.

————————————————————————–

Început de an cu scântei pentru o parte din liderii Partidului Național Liberal (PNL). Europarlamentarul Mircea Hava, șeful liberalilor din Alba, se află în conflict deschis cu unul dintre cei mai vocali liberali, Florin Roman, și implicit cu tabăra condusă de Rareș Bogdan, Emil Boc și Ilie Bolojan. Mărul discordiei este poziția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), funcție râvnită de liderii liberali din Ardeal, însă trasă la împărțirea funcțiilor de județul Alba.

Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Organizația PNL Alba intenționează să o desemneze pe aceeași Mirela Călugăreanu, actuala șefă a ANAF, pentru a ocupa funcția în continuare.

Mirela Calugăreanu a fost numită de Viorica Dăncilă în functia de președinte al Agentiei Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în locul Mihaelei Triculescu, schimbată imediat după demisia lui Darius Vâlcov. Mirela Călugăreanu a mai fost șef al Fiscului, începând din iulie 2017, fiind numită atunci de fostul premier Mihai Tudose, până în martie 2018, când a fost înlocuită cu Ionuț Mișa în urma unei decizii semnate de Viorica Dăncilă. Așadar, prin păstrarea lui Călugăreanu în fruntea ANAF, liberalii păstrează un bastion „roșu” în fruntea uneia dintre cele mai importante instituții din țară.

Totodată, surse politice au dezvăluit pentru PS News că liderul PNL Alba, Mircea Hava, și actualul șef al liberalilor, Ludovic Orban, s-au înțeles pentru menținerea „Călugărencei” la vârful sistemului. Aceleași surse susțin că Mirela Călugăreanu beneficiază de sprijinul discret, din umbră, al generalului SRI Adrian Ciocîrlan, ofițerul crescut de controversatul Florian Coldea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *