Skip to content
Politică

Cum i-au scos vechii PNL-iști pe oamenii lui Băsescu din prima linie a politicii EXCLUSIV

ph-online.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează felul în care vechii PNL-iști i-au scos pe foștii PDL-iști (a se citi: „foștii oameni ai lui Traian Băsescu”) din prima linie a politicii.

CITIȚI ȘI: S-a confirmat jocul PNL din Cameră: Turcan rămâne lider de grup

Amintim că încă de joi am anunțat schimbări majore pe care PNL le va opera atât la nivelul celor două grupuri parlamentare, cât și în cele birourile permanente atât din Camera Deputaților, cât și din Senat. Astfel, la Camera Deputaților, Raluca Turcan rămâne lider de grup, în timp ce la Senat Mario Ovidiu Oprea a fost înlocuit cu Iulian Dumitrescu (amândoi din aripa galbenă a actualei formațiuni politice). Viceliderii celor două grupuri au rămas aceiași.

CITIȚI ȘI: UPDATE S-au împărțit funcțiile în Parlament. Florin Iordache rămâne la butoane

Dar ceea ce vrem să scoatem acum în evidență sunt schimbările din birourile permanente. Astfel, în BP de la Camera Deputaților, Cristian Buican l-a înlocuit pe Cătălin Predoiu în funcția de vicepreședinte, în timp ce Ben-Oni Ardelean a venit pe fotoliul de secretar al lui Mugur Cozmanciuc. În Senat, Marcel Vela a rămas secretar, dar Cornel Popa a înlocuit-o pe Iuliana Scântei în postul de vicepreședinte, iar Ion „Iani” Popa a făcut rocada cu Alexandru Pereș în calitate de chestor.

Portocaliilor le-a picat greu la stomac

Sursele PSnews.ro spun că aceste schimbări de garnitură i-au făcut pe foștii democrat-liberali să turbeze de furie că vechii liberali i-au tăiat de la butoane. Este posibil să-l fi observat doar pe Cătălin Predoiu drept portocaliu retras din prima linie. Ei bine, pe celălalt vi-l spunem noi: Alexandru Pereș, un nume greu al PDL Alba pe vremea lui Emil Boc și fiu de fost șef din Securitate, conform Justițiecurată.ro. Ca un element de picanterie: în septembrie 2013 (când scandalul Roșia Montană scotea zeci de mii de oameni în stradă), site-ul ABnews.ro îl prezenta pe Alexandru Pereș drept un om care nu știa să facă diferența dintre cer și pământ, susținând că aurul de la Roșia Montană este „o bogăţie picată din cer, adică din pământul sfânt al ţării”.

Sigur: puteți argumenta că și Raluca Turcan este o fostă PDL-istă. Da și nu: ea și-a început cariera politică în PNL, apoi a fondat Partidul Liberal Democrat (PLD) împreună cu Theodor Stolojan, a rămas în PDL (produsul fuziunii dintre PLD și PD), dar în 2014 s-a reunit cu foștii colegi.

Cine ar putea fi viitoarele ținte

În prezent, cei trei vicelideri din Senat sunt aceiași din 2016, conținând un singur om din vechea gardă portocalie (Siminica Mirea – Olt), dar în grupul din Camera Deputaților găsim (tot neschimbați din 2016) următorii foști PDL-iști pe fotoliile de vicelideri: Găvrilă Ghilea (Bihor), Corneliu Olar (Alba), Răzvan Prișcă (Prahova, fost vicepreședinte PDL Arad, conform Newsarad.ro) și Valeria Șchelean-Șomfelean (Caraș-Severin).

„Scripta manent”, deci puteți reciti articolul de față la începutul viitoarei sesiuni parlamentare (februarie 2018), ca să vedeți câți dintre acești vicelideri vor fi rămas în funcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *