Skip to content
Societate

Cum ignoră Ambasada României la Viena comunitatea românească

tribuna.ro

Jurnalistul Andi Rădiu, atrage atenția, într-un comentariu publicat pe ziarulromanesc, asupra unei situații ce evidențiază faptul că pentru Ambasada României la Viena comunitatea românească nu există.

Consiliul județean Sibiu și Primăria Sibiu au fost promovate de Ambasada din Viena, cu un ”numeros public, format din diplomați și oameni de afaceri austrieci”, în prezența ambasadorului Bogdan Mazuru și a întregii echipe de la ”consulară”. Nu a fost invitat niciun român din comunitate, niciun jurnalist.

„În urmă cu 10 zile, aceeași ambasadă a organizat o seară de muzică clasică dar ”în fața numeroșilor membri ai corpului diplomatic acreditat la Viena care au dat curs invitației”. Nu a fost invitat niciun român din comunitate, niciun jurnalist.

Mai amintim doar un eveniment din multele organizate de misiunea diplomatică de la Viena: Recepția de deschidere a Președinției române a Consiliului UE. Cu mare fast, la Forumul Novomatic din Viena, Ambasada României în Austria a oferit o recepție cu prilejul preluării de către România a Președinției semestriale a Consiliului UE. Nu a fost invitat niciun român din comunitate, niciun jurnalist.

Mai multe comentarii sunt de prisos, comunitatea nu este prioritatea numărul unu la Ambasada României din Viena. Nu există o legătură puternică și asta se vede de la o poștă. În timp ce în alte ambasade se oprganizează periodic întălniri și forumuri, la Viena aceste lucruri nu au loc”, scrie acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *