Cum îl ajută PSD pe Simion: Becali, convins de Hrebenciuc să candideze pentru AUR. Miza latifundiarului din Pipera

Foto: Violrel Hrebenciuc si Gigi Becali IAmSport

Cum îl ajută PSD pe George Simion să ajungă în turul II al prezidențialelor și să obțină un scor cât mai bun la alegerile parlamentare: Gigi Becali a fost convins de Viorel Hrebenciuc să candideze pentru AUR, afirmă surse politice. În schimb, după ce Marcel Ciolacu va ajunge la Cotroceni – o confruntare în turul II cu Simion fiind cea mai sigură cale spre victorie – PSD îl va ajuta pe latifundiarul din Pipera să-și îndeplinească visul și să obțină marca Steaua.

Becali, convins de Hrebenciuc să candideze pentru AUR
Becali i-a cerut, la începutul acestei luni, lui Ciolacu să scoată la licitație marca Steaua, iar presa a scris că va fi o licitație cu dedicație pentru Steaua. Astfel, FCSB ar redeveni Steaua București, așa cum s-a numit până în decembrie 2014.

„Premierul României, Marcel Ciolacu, este fan declarat al echipei FCSB, pe care o consideră Steaua.

Prim-ministrul a susținut fervent în ultima perioadă echipa lui Gigi Becali și a mijlocit inclusiv accesul formației latifundiarului pe noul stadion Steaua, casa de drept al celor de la CSA Steaua (…)

Se pare că Eduard Bachide, secretar de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, l-ar fi vizitat recent pe Marcel Ciolacu și i-ar fi pus la dispoziție mai multe hârtii prin care să pună în mișcare această licitație”, scria iAMSport.

S-au ajutat reciproc când erau la pușcărie
Viorel Hrebenciuc (71 de ani), fost secretar general al PSD, a fost condamnat, pentru corupție, la trei ani de închisoare, fiind eliberat în 2022. Această condamnare îl împiedică să revină oficial în politică, dar el este implicat, neoficial, în campania prezidențială a lui Marcel Ciolacu, fiind responsabil de strategiile politice.

Becali și Hrebenciuc au o relație de cel puțin 30 de ani, iar în perioada în care latifundiarul din Pipera era la închisoare, în 2013, fostul lider PSD s-a ocupat de Steaua. „E fratele meu!”, spunea Becali despre Hrebenciuc.

Simion a afirmat duminică, la Digi 24, că implicarea lui Becali ar putea să-i aducă un sprijin semnificativ în campania prezidențială: „Nu cred că George Becali de acum 20 de ani este George Becali din 2024. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici. (…) Dacă domnul Becali, ca şi mulţi alţi oameni de afaceri, se implică în AUR financiar – foarte bine, dar nu facem contra-cost”.

„M-am alăturat AUR și îl voi susține pe George Simion la alegerile prezidențiale. Eu nu doar ca îl voi susține pe el, dar voi candida pe listele AUR pentru Camera Deputaților”, a declarat Gigi Becali, la 24 septembrie, pentru publicația Fanatik.

Citeste mai mult aici

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: