Skip to content
Politică

Cum încalcă legea guvernarea „după ureche” a PSD

Cum încalcă legea guvernarea „după ureche” a PSD. Ce perspectivă sumbră are, în acest sens, Virgil Popescu  (vicepreședinte PNL şi preşedinte al organizaţiei Mehedinţi).

Într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, Popescu se plânge de faptul că Guvernul condus de PSD „demonstrează încă o dată că felul în care guvernează este unul după ureche, fără vreo strategie sau o viziune pe termen lung”.

Mai precis, în opinia lui Popescu, recenta trecere a Loteriei Române în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc – care se află în coordonarea Guvernului – reprezintă „o nouă dovadă a acestui mod deficitar de a guverna România”.

Liderul liberal reacţionează la informaţiile publicate, joi, de PSnews.ro, în legătură cu situaţia Loteriei, proaspăt transferate în subordinea ONJN.

CITIŢI ŞI: EXCLUSIV SURSE Problemele de la Loterie. Unde ar putea greşi Guvernul

„Chiar şi temporară, aşa cum a apărut în presă, această mutare ridică multe semne de întrebare. Una ar fi aceea a încălcării legii concurenţei. Chiar şi cu aprobarea venită de la Consiliul Concurenţei, de a fi o trecere pe o perioadă de 2 ani, Oficiul pentru Jocuri de Noroc rămâne tot un reglementator al acestui sector, nicidecum autoritate administrativă. Întrebarea care se ridică este următoarea: cum ar putea Oficiul să ia decizii obiective care să nu favorizeze Loteria Română şi partenerii săi  faţă de alţi actori de pe piaţă?

De asemenea, când vine vorba de avizul pe care îl flutură Guvernul că l-ar fi primit de la Consiliul Concurenței, apare o chestiune ciudată, din care reiese faptul că fie Consiliul nu înțelege noțiunea de aviz temporar, fie cei din cadrul Consiliului au impresia că 2 ani trec ca gândul. Modul în care a acționat Consiliul Concurenței este de neînțeles. Când faci o chestiune temporară o faci pentru o săptămână, două sau o lună, dar nu aplici regula din fotbal – contract pe 2 ani cu posibilitatea de prelungire pe încă 2.

Totodată, felul în care au aflat miniştrii despre această decizie a Guvernului este unul bizar, care demonstrează lipsa de comunicare în echipa guvernamentală şi faptul că decizia s-a luat pe genunchi. Miniştrii au aflat în şedinţa de guvern că premierul va prelua în coordonare Oficiul Jocurilor de Noroc, cu tot cu Loterie.

Problema Loteriei nu se rezolvă prin mutarea de la o instituţie la alta. Prin această acțiune nu se face altceva decât să de tragă de timp într-o chestiune care necesită o rezolvare rapidă. La Loteria Română este nevoie de un management capabil să se ocupe de gestionarea unei asemenea entităţi, însă unul privat, nu de stat. Guvernul ar trebui să caute soluții viabile, nu să cârpească”, subliniază Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *