Cum încearcă Ionel Arsene să scape de executarea pedepsei în România: „Experimentează o stare accentuată de disconfort”

Ionel Arsene
Sursa foto: X

Avocații lui Ionel Arsene încearcă să îl scape de extrădarea în România, unde are de executat o pedeapsă de peste 6 ani primită în 2023, invocând starea de sănătatre psihică precară a fostului șef de Consiliu Județean și tendințe de suicid. Potrivit unor surse judiciare italiene, un raport psihologic depus de avocații acestuia la dosar invocă faptul că fostul șef de CJ „experimentează o stare accentuată de disconfort”.

„Nu are încredere în ceilalți și nutreşte resentimente față de ei pentru că a fost tratat nedrept. Sensibilitatea lui îl face să se simtă ușor rănit. De asemenea, Ionel povesteşte experiența de a fi fost atacat, influențat și amenințat de alții. (…) Este timid și se jenează ușor în situații interpersonale. Experimentează situații noi cu aprehensiune și evită contactul cu oamenii. Are o aversiune puternică față de activitățile de grup, cum ar fi petrecerile, dansul și divertismentul social, tocmai din cauza dificultăţilor considerabile de a intra în contact cu celelalte persoane”, se arată într-un raport depus de avocații lui Ionel Arsene, potrivit unor surse judiciare italiene.

În discuțiile cu psihologul, fostul șef de CJ invocă o neîncredere în sistemul judiciar românesc și susține că vrea să își execute pedeapsa în Italia.

„Am mai multă încredere în sistemul judiciar italian… am fost afectat mult din cauza abuzului pe care l-am suferit și a persecuției… vreau să rămân aici în Italia chiar dacă trebuie să primesc condamnarea aici în Italia… doar gândul de a mă întoarce la Romania mă blochează mental (…) Sunt un bărbat într-o situație cu probleme grave de sănătate… acest du-te-vino… m-a îngrozit… această presiune atât de mare că voi fi repatriat în țara mea a fost făcută într-un fel atât de exagerat că m-a speriat atât de tare încât m-am simțit îngrozit. (…) Pentru că văd că justiţia românească punea atâta presiune iar sistemul abuziv a făcut această presiune puternică, a ajuns chiar și aici în Italia și au insistat în acest mod puternic… evident că nu eram într-o stare bună“, mai arată raportul care prezintă discuțiile lui Arsene cu un psiholog.

„L-am sunat pe șeful poliției și l-am întrebat de ce nu pot sta într-o celulă goală”

Totodată este consemnat faptul că fostul șef de CJ „experimentează o stare accentuată de disconfort subiectiv, care derivă în esență dintr-o lipsă de încredere în propriile capacităţi de a face față stresului emoțional la care este supus”.

„Înainte vroiam să trăiesc, mergeam la sală, eram activ (…) spune că totul este nedrept, ceea ce i se întâmplă și că se simte și speriat (…) de situația de a fi trimis înapoi în România și de a nu rămâne aici aproape de rudele lui în Italia”, a mai susținut Arsene.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL