Skip to content
Educație

Cum încearcă o profesoară de la Politehnică să vadă dacă studenţii copiază la testele online (Video)

twitter

Imagini din timpul unei discuții între un student la Universitatea Politehnică și o profesoară, în timpul desfășurării examenelor la distanță au devenit virale pe rețelele de socializare. Ceea ce a șocat sunt cerințele bizare din partea profesoarei universitare care vrea să se asigure că studenţii săi nu copiază la testele online.

Soluția pe care a găsit-o profesoara a fost să le solicite studenților să se filmeze în timp ce scriu la tastatură, deși comunicarea se realiza prin intermediul unei platforme online. Profesoara îi spune studentului că trebuie să îşi pună telefonul în zona coatelor, în spate, pentru ca ea să aibă a doua cameră îndreptată spre mâinile studentului, scrie b1.ro.

Am primit și noi acest clip.Chiar e de râsul plânsuluiLater Edit: Profesoara a înțeles că a procedat greșitLater Edit 2: Prin postarea acestui clip am dorit să evidențiem problemele din sistemul românesc de învățământ, cum sunt puși atât studenții cât și profesorii într-o situație total nouă, însă fară un deznodământ concret.

Publicată de Viață de student pe Marţi, 5 mai 2020

În zadar a încercat studentul să îi spună profesoarei că ar trebui să folosească teste ”open book” şi să nu-i mai chinuiască: „Toată chestia asta este pentru că voi nu sunteţi cinstiţi, pentru că voi copiaţi”, spune profesoara.

Doamnă, trebuie să vă asumaţi şi să daţi subiecte open book”, spune studentul. „Nu se poate open book pentru că sunteţi foarte mulţi. Trebuie să dau 200 de subiecte. Dacă nu respecţi regulile pe care le impun pentru examen, dacă nu îți convine, asta e, vii la toamnă”, încheie profesoara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *