Skip to content
Politică

Cum închide ochii Drulă la problemele din USR. Deputatul de Dolj, Daniel Gheba, a demisionat din partid: „Au plecat foarte mulți parlamentari!”

Cronica Olteniei

USR Dolj l-a pierdut pe singurul deputat pe care l-a trimis în Parlamentul României. În exclusivitate pentru PS News, Daniel Gheba, USR-istul care a anunțat că a plecat din partid precizând că a fost „sabotat şi boicotat“, a declarat că în formațiunea politică „există anumite lupte”, iar USR Dolj, filiala de care aparținea, nu susține proiecte benefice pentru populație.

Cum închide ochii Drulă la problemele din USR

„Aveam acțiuni făcute pentru oameni, pentru populație, pentru organizație, pentru fermieri de exemplu, sau pentru oameni de afaceri și practic USR Dolj nu mă susținea. În partid există anumite lupte. Unii vor să facă anumite lucruri, să fie transparenți, să facă bine oamenilor, să îi asculte, să încerce să le schimbe situația în care sunt și alții o fac doar pentru a câștiga anumite beneficii. Eu în continuare sper să pot să activez în Comisia pentru Agricultură și să îmi concentrez eforturile pentru susținerea fermierilor mici și medii și marilor fermieri, dar în special fermierilor mici și medii pentru că am nevoie de o susținere politică.

Eu cred că până la urmă lucrurile se vor așeza și acesta este un semnal de alarmă. Faptul că nu puteam să fac acțiuni în județul Dolj, cu membrii, să organizăm acțiuni pentru ajutorarea anumitor oameni, anumitor categorii, asta m-a determinat să plec. Nu mai spun că din spate se trimiteau mesaje în care să nu fie prezenți membrii USR, din partea filialei Dolj. Am încercat să vorbesc cu conducerea partidului, am trimis o solicitare și o reclamație către Biroul Național la începutul lunii decembrie, și nu am primit nici un răspuns.

Am văzut că au plecat foarte mulți parlamentari, adică din 55 de parlamentari în decembrie 2020 și acum erau 41. Cred că cei care au rămas nu sunt cei activi, cei care au fost activi și cei care au creat USR-ul și bazele USR-ului, în general vorbesc despre județul Dolj, majoritatea au plecat. Nu pot să spun că sunt foarte dezamăgit, dar faptul că nu au luat atitudine la ceea ce se întâmplă în județul Dolj, pune un semn de întrebare.” a declarat deputatul Dolj, Daniel Gheba.

Amintim că USR Dolj l-a pierdut pe singurul deputat pe care l-a trimis în Parlamentul României. Daniel Gheba a anunţat joi pe pagina sa de Facebook că şi-a dat demisia din partid pe motiv că nu a fost susţinut de conducerea filialei judeţene şi pentru că a fost „sabotat şi boicotat“.

„Am fost, sunt și voi fi o persoană activă, implicată, care are ușa cabinetului său parlamentar deschisă pentru toți cetățenii. Dar, ca politician implicat în mijlocul comunității sale, dornic să ajute, am fost crunt dezamăgit de realitatea din jurul meu. Eram pregătit și știam că voi lupta cu reprezentanții vechilor partide, dar nu mi-am imaginat niciodată că voi fi sabotat și boicotat tocmai de colegii mei de partid. Sunt un om de echipă și nu am făcut public aceste lucruri până acum. (…) La aceasta se adaugă și pasivitatea conducerii centrale a USR care preferă să dea credit celor care luptă pentru propriul ciolan”, a scris deputatul.

Citiți aici articolul integral.

„În USR nu mai e democrație!”

Exclus de trei ori din USR pe motiv că a refuzat să-și dea demisia pentru a lăsa în loc un membru Pro România, viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingeș, a ajuns la concluzia că „nu mai există democrație internă” în partid. Invitat la „Puterea Știrilor”, el a susținut că membrii USR care îndrăznesc să critice conducerea formațiunii sunt „urmăriți, dați afară de pe grupuri, prigoniți, excluși, făcuți în toate felurile”. „Mulți dintre oamenii buni din USR au plecat tocmai pentru că au văzut această atitudine totalitaristă”, a afirmat Ghingeș.

”Acum nu mai este democrație în partid, pentru că, vă dați seama, USR a pierdut jumătate din membri tocmai în baza acestei atitudini de urmărire a membrilor care mai spun ceva, care își critică oamenii care conduc organizațiile locale, dați afară, prigoniți, iată, excluși de trei ori. Deci nu prea există democrație internă și când spui ceva ești dat afară de pe grupuri, te pune mastermind-ul Ghinea la colț, te face în toate felurile, că ai lucrat nu știu pe unde. Mulți dintre oamenii buni din USR au plecat tocmai pentru că au văzut această atitudine totalitaristă”, a declarat viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș, la „Puterea Știrilor”.

Întrebat ce va face în continuare, după ce a fost exclus a treia oară din partid, Cristian Ghingheș a precizat că a atacat deciziile atât în justiție, cât și intern, în Comisia Județeană de Arbitraj.

”Pe de-o parte, am atacat în instanță și sunt în proces cu primarul la Curtea de Apel pe dispozițiile prin care mi-au fost retrase atribuțiile de viceprimar, am termen în martie. Pe de altă parte, pe toate aceste excluderi le-am atacat deja intern, la Comisia județeană de arbitraj. Și voi merge și în instanță, asta de dragul dreptății, că eu, sincer, nu mai văd un viitor politic în USR. Deci, în felul în care este condus partidul și gestionat la nivel local și național nu cred că este o speranță”, a conchis Cristian Ghingheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *