Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Cum își face campanie USR-istul Marius Bodea la Iași: Două atacuri la PSD, peste 50 la PNL

Inquam Photos / Liviu Chirica

Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Iaşi, venit de la PNL, duce o campanie concentrată împotriva foștilor lui colegi, nu împotriva PSD și a lui Maricel Popa, care sunt de fapt la putere în județul Iași.

Lucrul acesta poate fi remarcat printr-o analiză a postărilor de pe Facebook ale lui Bodea din cele 2 luni de precampanie și campanie electorală pentru alegerile locale.

Astfel, Maricel Popa, baronul PSD de Iași, este menționat doar de 2 ori. În schimb, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, Costel Alexe, și primarul PNL de Iași, Mihai Chirică, sunt atacați de peste 50 de ori.

Se pune întrebarea firească: Până la urmă împotriva cui candidează Bodea? A lui Alexe, care ar aduce PNL-ul ce l-a susținut pe Bodea timp de 20 de ani la putere? Sau a lui Maricel Popa de la PSD, cel care a condus județul în ultimii ani și care a reușit să-l țină în subdezvoltare și ocolit de autostradă?

Pagina de Facebook a lui Bodea este disponibilă public, iar postările pot fi verificate. Nu e nicio îndoială că fostul liberal duce o campanie în primul rând anti-liberală. Aparent, dorința de răzbunarea a celui care a plecat recent din PNL este mai importantă decât opoziția făcută PSD.

În acest moment, bătălia se dă între PNL și PSD la Consiliul Județean. Costel Alexe are un avans de 6% în sondaje împotriva lui Maricel Popa, 37 la 31%, în timp ce Marius Bodea e la mare depărtare, chiar dacă „muşcă” semnificativ din electoratul dreptei, având 19%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *