Skip to content
Politică

Cum ”justifică” tabăra Gorghiu ATACUL la Ludovic Orban! Culisele unor RĂFUIELI EXCLUSIV SURSE

Agerpres

După eșecul lamentabil al controversatului referendum pentru familia tradițională, liderii PNL Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Adriana Săftoiu, Mihai Voicu, Mara Calista, Cezar Preda și Ovidiu Raețchi au sărit la beregata șefului lor pe line de partid – l-am numit pe Ludovic Orban –, pe care-l acuză că a spulberat electoratul penelist prin ralierea la referendum și că practică o ”politică retrogradă” care dezbină.

Potrivit surselor PSnews.ro,  puciștii susțin, în spatele ușilor închise, că, prin oficializarea unei astfel de mișcări anti-Orban, ei ”radicalizează” amplele segmente electorale care au boicotat referendumul, în perspectiva viitorului an electoral. Vă amintim că, pe când era șefă la PNL, Alina Gorghiu a fost susținătoarea semnării unui protocol cu șefii Coaliției pentru Familie.

Negocieri

Evident că Ludovic Orban nu a înghițit această ”justificare” a atacului declanșat de rebeli, aceștia dorind să-și dezabată reproșurile în cadrul forurilor statutare. Zilele acestea, ambele tabere vor negocia la baionetă. De notat că puciul grupării Gorghiu & Co – din care fac parte vechii nemulțumiți ai partidului, printre care și o serie de foști PDL-iști (care încă nu și-au arătat fețele) – este străină de interesele recent revenitului Crin Antonescu, în condițiile în care acesta s-a numărat printre susținătorii referendumului pentru familie.   

O frondă ”în oglindă”?

La rându-i, Ludovic Orban contraatacă pe line de partid, susținând că mișcarea nemulțumiților nu ar reprezenta altceva decât o frondă ”în oglindă” cu cea din PSD, care-i are drept protagoniști principali pe Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu. Facem precizarea că noile divergențe apar în contextul în care Orban este oricum la cuțite cu gruparea foștilor PDL-iști, coordonați de Vasile Blaga și Gheorghe Flutur, și chiar după ce președintele liberalilor negociase o retragere a lui Cristian Bușoi de la șefia PNL București, acesta urmând să candideze pentru un mandat de europarlamentar. Potrivit surselor PSnews.ro, Cătălin Predoiu își dorește funcția de președinte al PNL București.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *