Senatoarea Nicoleta Pauliuc vrea mai multe femei în posturi cheie pentru lupta contra violenței domestice

violență domestică
Sursa foto: Unsplash

În cadrul unei reuniuni internaționale pe tema violenței domestice în societatea actuală, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a subliniat nevoia de a implica mai multe femei în posturi decisive pentru a diminua acest flagel. „Vreau să ajut. Aceasta este deviza și mesajul meu. Vreau să ajut, vreau să fiu parte a soluțiilor, iar ușa mea rămâne deschisă”, a transmis senatoarea celor prezenți.

Cifrele prezentate de Pauliuc sunt înfricoșătoare: „Aproape 300 de persoane pe zi au fost victime ale violenței domestice în România. Pe parcursul lui 2023 s-au înregistrat 108.831 de astfel de cazuri. Cele mai multe în mediul urban. În 94.710 situații, polițiștii au intervenit ca urmare a sesizărilor prin apel la 112″.

Parlamentara a avertizat însă că „crezul meu este că numărul cazurilor este de câteva ori mai mare”, evidențiind amploarea reală a fenomenului.

„Din păcate avem o ușoară creștere față de anul 2022. Poate că victimele încep încet, încet, să se opună agresorului iar campaniile își ating ținta”, a explicat senatoarea, subliniind importanța demersurilor de conștientizare, transmite PsNews.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: