Skip to content
Societate

Cum muncesc românii la o fermă de sparanghel din Olanda: 14 ore pe zi, 6 săptămâni la rând, fără nicio zi liberă

digi24.ro
" "

Autoritățile olandeze au închis o fermă de sparanghel din provinicia Brabantul de Nord, după ce angajații Inspecției Muncii au descoperit că 44 de muncitori sezonieri din România și Polonia au fost siliți să muncească 14 ore pe zi, timp de 6 săptămâni la rând, fără nicio zi liberă, informează presa locală din Olanda.

Sezonierii români de la ferma de sparanghel din Olanda erau ținuți pe câmp până la 14 ore pe zi, fără drept de odihnă. Proprietarul fermei de sparanghel își va putea relua activitatea doar după ce muncitorii sezonieri își vor recupera integral toate zilele de odihnă, au decis oficialii Inspecției Muncii.

" "
" "

În plus, proprietarul fermei trebuie ca, pe viitor, să se asigure ca angajații săi să beneficieze săptămânal de minimum 36 de ore consecutive de odihnă, informează digi24.ro.

Inspectorii de muncă din Olanda au mai verificat, cu acest prilej, condițiile de trai ale celor 44 de muncitori sezonieri din România și Polonia. În urma verificărilor spațiilor de cazare, s-a decis că trebuie făcute „îmbunătățiri”, inclusiv în ceea ce privește măsurile pentru reducerea riscului de infecție cu noul coronavirus.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *