Cum ne pregătim mașina pentru sezonul rece. Anvelopele „all season”

all season Anvelopele
Sursa foto: FOTO RAR

Pregătirea mașinii pentru sezonul rece este importantă pentru a vă asigura că aceasta funcționează corect și sigur în condiții de temperaturi scăzute. Pe lângă schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă mai sunt câteva aspecte la care trebuie să fie atenți șoferii.

În primul rând, pentru a ne pregăti mașina pentru iarnă trebuie să verificăm și să înlocuim anvelopele de vară cu cele de iarnă.

De ce să folosim anvelope specializate pentru fiecare sezon în parte? Cred că unul dintre cele mai importante motive este acela că 1-2 metri câștigați la distanță totală de frânare, pot însemna diferența între o zi normală din viață noastră și vinovăția producerii unui accident cu victima”, spune Titi Aur într-un clip postat pe Youtube.

Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a asigura o tracțiune adecvată pe zăpadă și gheață.

Așa cum nu poți să ai o geacă sau o haină care să îmi țină de cald sau să îmi țină și răcoare și vara și iarna la fel, așa și cu anvelopele all-season. Trebuie să înțelegem că atunci când mergem cu mașina, fiecare roată calcă pe asfalt cu suprafața echivalentă a unei palme. Noi, practic, avem patru palme puse pe hol. Atunci când vrem să accelerăm, dar în mod special când vrem să frânăm sau să evităm, trebuie să facem în așa fel încât, această suprafață mică de contact trebuie să o facem să fie cât mai eficientă”, explică expertul în conducere defensivă Titi Aur, fostul pilot și campion la automobilism.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL