Skip to content
Politică

Cum păcălește PSD bugetarii. O femeie de afaceri dezvăluie capcana salariilor mărite

Facebook/Hilde Brandl

Legea salarizării unitare ar putea avea un efect de bumerang resimțit tocmai de beneficiarii creșterilor salariale, reclama o femeie de afaceri din București.

Capcana ascunsa în spatele promisiunii de creșteri a salariilor bugetarilor este dezvăluită de Hilde Brandl, Președintele Organizației Oamenilor de Afaceri din PNL -București, care sesizează un întreg mecanism fiscal ce ar urma să diminueze substanțial veniturile acestora.

„Solicit public Guvernului și majorității PSD-ALDE să explice dacă vor susține modificarea Codului Fiscal în sensul în care toate contribuțiile vor fi preluate de angajați, așa cum apare în punctul de vedere emis de Guvern la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În document se specifică că de la 1 ianuarie 2018 “se modifică prevederile din Codul fiscal în sensul preluării de către salariat în totalitate a sarcinii de plată a contribuțiilor de asigurări”.

Dacă PSD-ALDE păstrează această motivare, Legea Salarizării Unitare se va dovedi doar o mare păcăleală pentru angajați, deoarece o mare parte dintre aceștia vor câștiga în realitate mai puțini bani decât o fac acum, căci vor plăti la contribuții ce vor câștiga prin mărirea salariului”, menționează antreprenoarea cu origini româno-germane, într-un comunicat remis redacției PSNews.ro .

În opinia sa, creșterile salariale promise de coaliția guvernamentală ar urma să fie resimțite de bugetari doar până la sfârșitul acestui an, din 01 ianuarie 2018 acestea urmând să fie anulate de modificările aduse Codului Fiscal.

În prezent, contribuțiile sociale sunt plătite atât de angajator cât și de angajat. Angajatorul plătește pentru angajat contribuția la pensii (CAS) de 15,8%, contribuția la Sănătate (CASS) de 5,2%, contribuția la șomaj de 0,5%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate FNUASS, de 0.85%, contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale de 0,15% – 0,85%, contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, de 0.25%.

Toate aceste taxe ar urma să fie trecute în sarcina angajatului de la începul anului viitor, de fapt, creșterea  salariilor din sistemul bugetar reprezentând o diminuare efectivă a veniturilor obținute de bugetari.

1 comentariu la “Cum păcălește PSD bugetarii. O femeie de afaceri dezvăluie capcana salariilor mărite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *