Skip to content
Politică

Cum plătesc românii din buzunarul lor eșecul guvernului Ponta: autostrada Orăștie-Sibiu

Cum plătesc românii din buzunarul lor eșecul guvernului Ponta: autostrada Orăștie-Sibiu

Compania de Autostrăzi este nevoită să achite în continuare sume de bani constructorului autostrăzii Sibiu – Orăştie și firmei care a supervizat calitatea lucrărilor, cu toate că o porțiune din „autostrada rușinii” este demolată la mai puțin de un an de la inaugurare.

În scandalul legat de autostrada Sibiu – Orăştie, demolată la nici un an de la inaugurare din cauza unor infiltrații, Compania de Drumuri ia bani cu o mână, dar dă cu cealaltă.

Conducerea CNADNR spunea miercuri că va opri garanţia de 20 de milioane de euro depusă de constructor, pentru că lucrarea a fost prost făcută.

Potrivit unor surse, însă, drumarul italian a obţinut și el dreptul să încaseze de la CNADNR peste 6 milioane de euro, în plus faţă de valoarea iniţială a contractului. Compania de Drumuri trebuie să plătească şi firma care a supervizat calitatea lucrărilor.

Până acum, italienii au cerut plăţi suplimentare pentru diverse lucrări şi au primit dreptul să încaseze 6 milioane de euro, în urma mai multor decizii date de comisiile de adjudecare a disputelor.

În plus, una dintre acestea i-a dă dreptul drumarului şi la o majorare a contractului cu până la 20%. Compania de Drumuri spune va contesta toate aceste hotărâri.

În acest moment, CNADNR trebuie să-şi achite facturile către Consitrans, firma care până în mai anul trecut a supervizat calitatea lucrărilor.

„Circa 4 milioane de lei, suma fiind aferentă serviciilor prestate de compania nostră în perioada octombrie – decembrie 2013”, a precizat Florin Roșu, consilier juridic la Consitrans.

Firma cere încă pe atât, deoarece Compania de Drumuri ar fi uitat să plătească ultimele patru luni din contract. Înainte de reziliere, inginerii de la Consitrans semnalaseră peste 300 de nereguli în executarea autostrăzii, informează realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *