Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum poate fi ocolită Curtea Constituțională în problema pensiilor speciale. Cazanciuc: Nu spune nimeni că nu pot fi impozitate la un prag corect

puterea.ro

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului și fost ministru al Justiției, a declarat la ”Puterea Știrilor”  că pensiile speciale ar trebui impozitate indiferent de categorie.

„Aș vrea să îl văd pe domnul Ghinea de la USR care vine în Parlamentul European și spune: Domnilor noi renunțăm la pensiile parlamentare că nu este corect. Noi trebuie să impozităm toate pensiile, indiferent de ce categorie sunt, a spus foarte clar Curtea Constituțională că anumite pensii nu pot fi eliminate, dar nu spune nimeni că nu pot fi impozitate la un prag corect, astfel încât, omul să aibă o sumă din care să trăiască, dar să nu fie un beneficiu nemeritat”, a spus Robert Cazanciuc la Puterea Știrilor.

În Parlament există două inițiative legislative care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Prima a fost depusă de USR în septembrie 2017, iar cea de-a doua a fost depusă de Florin Roman în mai 2020. Ambele propuneri legislative sunt blocate în comisii. Ele vizează abrogarea articolelor 49 și 50 din legea privind statutul senatorilor și deputaților, care prevăd acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *