Skip to content
Politică

Cristoiu explică singura modalitate cum ACL poate câștiga alegerile și care ar fi capcana lui Ponta pentru Iohannis

Într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu vorbește despre primul tur al alegerilor prezidențiale, despre scorurile obținute, dar și despre cum pot câștiga ”forțele anti- PSD” alegerile din 16 noiembrie. De asemenea, Cristoiu explică și care este capcana pe care Victor Ponta i-o pregătește lui Klaus Iohannis în zilele următoare.

”Între Klaus Iohannis și Victor Ponta e o diferență de 10%, a doua diferență între primul și al doilea clasat din anii postbelici, după cea de 16% dintre Emil Constantinescu și Ion Iliescu în 1992.

Nu întîmplător am ținut să precizez: Se știu rezultatele oficiale.

Deși nu numai exit-pollurile, dar și alte elemente – slaba prezență la vot, de exemplu – ne spuneau că Forțele anti-PSD se îndreaptă către un eșec, jurnaliști, politicieni, sinceri simpatizanți ai lui Klaus Iohannis, se străduiau să ne convingă că Victor Ponta a fost înfrînt”, a transmis Cristoiu.

Totodată, Ion Cristoiu afirmă că scorul obținut de PSD este uriaș, însă asta nu înseamnă că în turul al doilea situația nu poate fi răsturnată.

„Să fim clari! Scorul obținut de PSD, prin Victor Ponta și prin Călin Popescu Tăriceanu, e uriaș fie și prin raportare la nevoia de echilibru de pe scena noastră politică.

Asta nu înseamnă că în turul al doilea situația nu poate fi răsturnată. Slaba prezență, de exemplu, ne spune că ACL are de unde să ia voturi.

Cu o singură condiție: ca forțele anti-PSD să treacă de urgență la bilanțul lucid al primului tur, la analiza erorilor comise în campanie, la stabilirea unei strategii a Contraofensivei”, scris Cristoiu pe blogul său.

Cu privire la capcana pe care Ponta i-ar pregăti-o lui Iohannis, jurnalistul precizează că ”oferta lui Victor Ponta conține o uriașă capcană pentru Klaus Iohannis.”

”Aparent, cei doi urmează să fie găzduiți atît de televiziuni care trec independente (Realitatea și B1), cît și de televiziunile (…) România Tv, și Antena 3. (…)

Pentru cei care cunosc mai puțin maidanul numit audio-vizual, faptul că Victor Ponta a acceptat să fie prezent la o dezbatere și la Realitatea Tv, televiziune care-l scarmănă de dimineață pînă seara, și la B1 Tv, televiziune care, deși discret binevoitoare cu candidatul PSD, trece, totuși, a lui Traian Băsescu, pare a fi o concesie făcută de Victor Ponta lui Klaus Iohannis.

În realitate, golănașul îi întinde o capcană strașnică lui Klaus Iohannis.

N-am nici o îndoială că Rareș Bogdan de la Realitatea Tv și Sorina Matei de la B1 Tv, oricît de tare l-ar antipatiza pe Victor Ponta, nu și-ar permite să fie cu acesta altfel decît corecți din punct de vedere profesional. N-am văzut nici la Rareș Bogdan, nici la Sorina Matei, să născocească minciuni despre Victor Ponta, și mai ales, să se ocupe de viața de familie a candidatului PSD. Își imaginează cineva că la aceste așa zise dezbateri Victor Ciutacu și Mihai Gâdea, Andreea Crețulescu și Sandra Stoicescu, ar putea fi opriți/oprite de un minim bun simț profesional(…) să nu-i întindă capcane murdare lui Klaus Iohannis?”, precizează jurnalistul.

Cristoiu vine și cu o soluție pentru Klaus Iohannis și conchide următoarele: ”Eu cred că mult mai bună e propunerea TVR de a organiza dezbaterile între cei doi candidați cu participarea unor ziariști de la televiziunile de știri, ba chiar și de la alte televiziuni, moderați de un om al TVR.”

10 comentarii la “Cristoiu explică singura modalitate cum ACL poate câștiga alegerile și care ar fi capcana lui Ponta pentru Iohannis

  1. Cred ca ACL si Johannis au deja o mare problema. Tokes a anuntat ca-l sprijina deoarece crede ca „va rezolva idealurile poporului secuiesc din Transilvania”. Deja a trecut 1 zi si nici Johanis si nici ACL nu au luat nici o pozitie. Daca vor tace in continuare este pericolul sa se „pesederizeze” si ardealul.

  2. Ar fi buna Gorana sa moderese, da, ar fi, dar Turcesu ar fi, da ar fi, dar Pora ar fi da,da, cat despre nazistul de Rares Bogadna , ce sa mai spunem . El a vazut ca Ponta a fraudat alegerile si ca acestea trebuie anulate, adica exact ca Basescu in 2004.

  3. Pentru ca B1 si Realitatea sunt basiste ele sunt independente si imaculate. Hal de ziarist Cristoiu, numai cu buzele pe fundul basist. Dar daca vine Ponta LaBe1 TV nu e capcana?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *