Cum poate Mircea Geoană să dinamiteze Congresul PSD

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

Mircea Geoană se luptă pentru a obține susținerea PSD la alegerile prezidențiale din 2024, deși se consideră un candidat independent. Lui Geoană nu-i mai place să fie independent și grupul care îl susține se pregătește să-i lase cale liberă spre Cotroceni.

Situația din interiorul PSD nu este foarte stabilă, deoarece candidatura lui Marcel Ciolacu la funcția de președinte al României nu este pe placul tuturor liderilor, arată surse politice. Marcel Ciolacu nu a reușit să convingă toți liderii cu influență și vor apărea dispute în interiorul partidului chiar înainte de Congres.

Mai mulți liderii din teritoriu nu sunt dispuși să-i ofere lui Ciolacu șansa să candideze la alegerile prezidențiale și ar prefera să-l ajute pe Mircea Geoană. Totuși, candidatura lui Geoană nu este nici ea decisă, iar secretarul general adjunct al NATO ar putea candida din partea PSD sau să rămână independent și să fie ajutat de partid.

CITIȚI ȘI: Baronii PSD se trag discret în spatele lui Geoană. Cine sunt cele trei „femei fatale” din campanie

PSD a încercat să dea impresia că ar fi un partid unit, dar este sub presiunea alegerilor prezidențiale. Luptele interne din partid se vor declanșa în perioada următoare, iar grupul care îl susține pe Geoană vrea să-l saboteze pe Marcel Ciolacu până la Congresul PSD. Planul liderilor PSD din echipa lui Geoană este acela de a-l convinge pe Ciolacu să nu-și asume candidatura și în campanie să lucreze pe a-l ajuta pe Geoană să ajungă în turul 2.

CITIȚI ȘI: Geoană, întâlnire secretă la Bran, în pregătirea prezidențialelor. Ce vedete și ce miliardar controversat îl susțin

Chiar dacă Marcel Ciolacu este premier și președinte PSD, mai mulți lideri din partid consideră că acesta nu ar avea calitățile necesare pentru cea mai importantă funcție din stat. Trecutul lui Ciolacu reprezintă o problemă pentru liderii cu influență din partid.

„Nu pot pune președinte de țară pe unul care și-a luat BAC-ul la 38 de ani”, susțin sursele din PSD.

Oricât a încercat Marcel Ciolacu să-și construiască un profil de președinte în ultimele luni, cu numeroase vizite internaționale, se pare că nu a reușit să-și convingă chiar colegii de partid. Mai mulți lideri PSD nu se arată dispuși să-i lase Cotroceniul pe mână.

De asemenea, premierul Ciolacu a ezitat până în prezent să-și asume candidatura pentru alegerile prezidențiale. Ciolacu a declarat că în partid s-a vorbit de un candidat independent, dar nimeni nu și-a exprimat dorința la sediul PSD. Reacția lui Ciolacu vine după ce s-a vorbit insistent despre colaborarea PSD-Geoană pentru prezidențiale.

„A fost o discuție în interior, am avut cu colegii mei această discuție. Cu toţii am lăsat această portiţă deschisă, până în acest moment, şi am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea Partidului Social-Democrat”, a declarat Ciolacu.

În ultimele luni, Marcel Ciolacu l-a atacat de mai multe ori pe Mircea Geoană, ceea ce arată că actualul președinte PSD se teme de secretarul general adjunct al NATO. Dar în urmă cu câteva zile, Geoană și Ciolacu au fost văzuți împreună la cină, chiar dacă se luptă între ei pentru a fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. Lupta din interiorul PSD este aproape de final, iar Mircea Geoană are toate șansele să dinamiteze Congresul PSD și să provoace un conflict în interiorul partidului.

CITIȚI ȘI: Cine sunt milionarii care finanțează campania lui Geoană și ce rol are Coldea

CITIȚI ȘI: Gașca pestriță de susținători ai lui Geoană: informatorul-mogul Vîntu, milionari penali sau „studenți darnici”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: