Skip to content
Politică Sport

Cum poate pierde Simona Halep locul 1 mondial din cauza herniei de disc

sport.ro

Din păcate Simona Halep poate pierde locul 1 mondial din cauza accidentării la spate. Deși problema de sănătate pe care tenismena o are nu este foarte gravă, poziția sa de lider în fruntea WTA poate fi afectată.

În urma declarațiilor făcute de Halep, a reieșit că varianta operației în vederea rezolvării problemei pe care o are este exclusă. În ceea ce privește participarea ei la următoarele turnee, cel cel de la Moscova şi cel de la Singapore, nu există o informație oficială.

Principalul pericol pentru conaționala noastră, deja în fruntea WTA de 48 de săptămâni, este Angelique Kerber, locul 3 WTA, recent calificată în optimi la Beijing. În cazul în care aceasta va câștiga turneul de la Beijing,  s-ar apropia la 1140 de puncte de Halep, iar cu o evoluție consistentă la Turneul Campioanelor ar putea să îi ia locul româncei.

În cazul în care va mai rămâne încă trei săptămâni în fruntea ierarhiei mondiale, Simona o va egala pe Viktoria Azarenka în ierarhia all-time.

Dacă anul trecut Kerber nu a participat la turneul de la Singapore, deoarce nu s-a calificat, iar Simona Halep a strâns 500 de puncte, anul acesta lucrurile se pot schimba. Să sperăm că Halep va participa și măcar își va susține punctele, dacă nu le va depăși. Important în momentul de față este să participe acolo.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *