Skip to content
Politică

Cum poate Ponta să îi strice lui Iohannis ziua cea mare

În 16 noiembrie, Klaus Iohannis i-a stricat lui Victor Ponta seria de succese în bătăliile electorale pe care le înregistrase de când a ajuns președinte al PSD. Însă, în același timp i-a stricat și apele în partid, iar în aceeași măsură și sărbătorile. La o lună distanță, Victor Ponta are posibilitatea de a se răzbuna pe victoria lui Iohannis din alegeri și să îi strice acestuia ceremonia de depunere a jurământului.

Duminică, 21 decembrie, va fi mare agitație la Palatul Parlamentului, deoarece, în acea zi președintele ales va depune jurământul în fața plenului reunit al Legislativului. În jurul acestei date s-a iscat un adevărat scandal. Parlamentarii au încercat să mute data mai devreme sau mai târziu, deoarece, coincidență sau nu, ziua de 21 pică în ziua de duminică, zi nelucrătoare, fapt ce nu le convenea deloc aleșilor.

În ciuda tuturor intervențiilor și încercărilor acestora de a muta ziua în care Iohannis se va prezenta în fața Parlamentului, CCR le-a explicat în mod clar că în Constituție se prevede că mandatul președintelui începe pe data de 21, nu o zi mai târziu sau mai devreme.

Totuși, Klaus Iohannis s-ar putea să aibă o surpriză în această zi atât de importantă pentru el. Potrivit calendarului de dezbatere a bugetului, acesta ar trebui adoptat tot duminică 21 decembrie. Vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu, a declarat că „Birourile Permanente reunite vor stabili timpii alocaţi pentru dezbaterea şi aprobarea celor două legi ale bugetului tot în cursul zilei de joi, astfel încât plenul celor două Camere ale Parlamentului să se întrunească vineri dimineaţă, la orele 9.00. Speranţa este ca până duminică seara, dezbaterile să fie finalizate şi să se poată da votul final”.

Dacă Iohannis i-a stricat apele lui Ponta și i-a enervat pe parlamentari ridicându-i din așternuturi și aducându-i direct în băncile Legislativului, atunci cele două părți, atât Executivul, cât și Legislativul, se pot simți răzbunate cu această ocazie. Dulcele gust al răzbunării va mai alina puțin din durerea pierderii alegerilor de PSD.

Pentru Iohannis această zi trebuia să fie una în care el să fie cap de afiș. Aleșii, însă, au considerat altfel, iar cap de afiș va fi, alături de Iohannis, și bugetul.

Probabil pentru mulți dintre cei din PSD, din Guvern, dar și pentru unii din Parlament se aplică foarte bine zicala „dulcele gust al răzbunării”.

1 comentariu la “Cum poate Ponta să îi strice lui Iohannis ziua cea mare

  1. Ponta este un om civilizat si un politician modern. Va fi corect in relatia cu Iohannis-presedinte. Depinde doar de Iohannis daca va dori sa fie un nou Basescu sau un partener politic corect in relatia cu Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *