Cum poţi fi furat pe net. Harta Phishing-ului din România

hackeri
Sursă foto: Facebook

Phishing-ul este un tip de fraudă online care se bazează pe atacuri de inginerie socială pentru a păcăli utilizatorii să își divulge informațiile cu caracter sensibile, inclusiv numărul cardului de credit și datele de autentificare însușindu-și identitatea unei entități de încredere.

Un studiu Bitdefender arată că numărul de linkuri infectate detectate în atacuri care vizează furtul de date a crescut de cinci ori de la începutul anului, ajungând până la un sfert de milion la mijlocul lunii iunie. Astfel, 26% dintre tentativele de phishing monitorizate au avut ca scop obținerea datelor bancare sau accesul la conturile utilizatorilor. În topul datelor râvnite de atacatori, urmează accesul la conturi de social media (18%), de magazine online (13%), de distribuție de fișiere (7%), companii de livrări și curierat (6%) și servicii de e-mail (4%).

harta-phishing
foto: bitdefender.ro

Tentativele de phishing au devenit o parte integrantă a vieții noastre digitale. Suntem puși din ce în ce mai des să determinăm dacă linkul pe care l-am primit pe email sau SMS este adevărat, mai ales atunci când nu avem o soluție de securitate prezentă pe dispozitiv.

Nu este ușor să realizăm întotdeauna pericolele la care ne expunem atunci când devenim victime. Fie că încearcă să ne convingă să oferim de bună voie detaliile noastre financiare crezând că facem o plată online, fie că suntem păcăliți să introducem datele de acces pe site-uri clonate ale unor servicii adevărate, atacatorii nu se opresc niciodată.

În contextul în care tentativele de phishing sunt din ce în ce mai numeroase, dar și din ce în ce mai sofisticate și greu de detectat, ING Bank și Bitdefender lansează un parteneriat pentru a încuraja utilizatorii să folosească soluții de securitate pentru a-și proteja datele și a preveni fraudele.

În cadrul parteneriatului, toți clienții ING vor putea testa gratuit soluția Bitdefender Total Security timp de 30 de zile. Oferta poate fi accesată direct în Home’Bank. Ulterior, clienții ING pot achiziționa soluția Bitdefender Total Security, disponibilă pe 5 dispozitive, la un preț preferențial.

De ce ai nevoie de o soluție de securitate cibernetică?

-Îți protejezi datele în timp real și previi atacurile cibernetice.
-Îți protejezi dispozitivele împotriva celor mai frecvente pericole cibernetice: atacuri de tip phishing, viruși troieni, spyware, malware sau ransomware. Totodată, o soluție de securitate cibernetică blochează linkurile infectate cunoscute, inclusiv pe cele care par a fi sigure, dar sustrag informații financiare, cum ar fi parolele sau numărul cardului.
-Îți păstrezi anonimitatea pe Internet.
-Poți folosi VPN atunci când accesezi rețele Wi-Fi publice, când faci cumpărături online și oricând vrei ca sesiunile tale de navigare să fie confidențiale. Funcția anti-tracker îți permite să păstrezi confidențialitatea datelor și să gestionezi site-urile care îți colectează datele.
-Poți vedea ce aplicații au acces la microfonul dispozitivului tău și când anume, precum și ce aplicații încearcă să îți acceseze camera web, ceea ce îți va permite să le blochezi accesul neautorizat.
-Efectuezi tranzacții bancare online de pe dispozitive mai sigure.
-Te protejezi de linkuri periculoase, trimise prin intermediul rețelelor de socializare

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL