Cei care țin post sunt sfătuiţi de ONG-ul Infocons, Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, să aibă grijă la preparatele de post. Unele gustări au până la 50 de E-uri.
„A început Postul Adormirii Maicii Domnului sau Postul Sfintei Mării sau al Sântămăriei, perioadă în care credincioșii ortodocși se pregătesc pentru sărbătoarea din data de 15 august. InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu informații despre numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, proveninența ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în această perioada a Postului. Cu ajutorul Aplicației Gratuite InfoCons, consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post.
Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine, pate vegetal, margarină, halva, un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat, vor consuma instant până la 50 de E-uri. De pildă, pâinea conține până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri”, transmite asociaţia, într-un comunicat.
„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin Post, dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post, ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale, cu multe legume. Dar, din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare, iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post, trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei, înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor . Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim. Alegem în cunoștință de cauză , descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons , care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare”, a transmis Sorin Mierlea, președinte InfoCons.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News