Skip to content
Politică

Cum răspunde Ioana Petrescu criticilor

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, a răspuns criticilor care i-au fost aduse din momentul în care a preluat mandatul.

De când aceasta a obținut portofoliul de la Finanțe, au existat nenumărate critici și glume care o vizau. Ioana Petrescu consideră însă că criticile sunt un lucru obișnuit în România.

„Aici cred că merită precizat că există critici constructive şi critici care se fac de dragul criticilor şi din păcate am observat că în România există o foarte mare tendinţă să facă mai ales critici de dragul criticilor. E parcă un sport naţional. Guvernul critică preşedinţia. Preşedinţia critică guvernul. Un ministru îl critică pe altul, un ministru critică fostul ministru, fostul ministru critică actualul ministru. Sindicatele critică miniştrii, miniştrii critică sindicatele. Sindicatele se critică între ele. Acum, critici constructive sunt de dorit, pentru că îţi fac activitatea mai bună. La mine la cabinet se ştie că oricine poate să vină şi să critice ceea ce am făcut şi să îmi spună dacă crede că, de fapt, se poate face în alt mod.”, a declarat Ioana Petrescu, într-un interviu acordat Economica.net.

Ministrul Finanțelor a afirmat că există o slujbă de profesor în cadrul Universității Maryland din Washington care încă o așteaptă, slujbă plătită cu aproape 100.000 de dolari pe an.

„Şi vreau să fie şi foarte clar, eu am mai spus lucrurile astea, dar văd că nu prinde: m-am dus în SUA pe bursă. Plătită de americani. Tatăl meu nu a fost implicat în politică, nu cunoaşte nici un politician, nici eu nu am cunoscut vreun politician înainte să îl întâlnesc pe domnul Ponta în Washington. Am o slujbă în Washington care mă aşteaptă, care e plătită cu aproape 100.000 de dolari pe an.”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Deși s-a întors în țară pentru a produce o schimbare, Ioana Petrescu spune că muncește foarte mult.

„Pe de o parte, există beneficiul că vii şi contribui la anumită schimbare şi îţi impui punctul de vedere şi politici despre care crezi că sunt cele mai bune. Există pe de altă parte costurile, că vii aici pe un salariu mult mai mic decât acolo şi că munca este extrem de stresantă şi se munceşte până la 11 noaptea cam în mod normal, în fiecare zi. Dacă mai adăugăm la asta şi critici neconstructive şi înjurături e foarte posibil ca balanţa să se încline în a nu te întoarce.”, a afirmat Ioana Petrescu.

Cu toate acestea, ministrul Finanțelor încheie prin a spune că beneficiul de a schimba ceva în România este mai mare în comparație cu cele negative și consideră firesc ca un om să nu fie etichetat de la început, ci după rezultate.

1 comentariu la “Cum răspunde Ioana Petrescu criticilor

  1. Nu o asteapta nimic, pentru ca in SUA, la pregatirea ei, era data afara a doua zi. A ajuns ministru pe pile, fara nici un merit sau experienta si va ramane in istoria postdecembrista ca cel mai slab ministru de finante. Practic, s-a dovedit mai slaba decat un contabil de cap. Rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *