Skip to content
Politică

Cum răspunde Florin Cîțu la atacul lui Marcel Ciolacu: „Nu am băgat în seamă acest lucru”

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi, la sediul partidului, despre atacurile din discursul liderului PSD Marcel Ciolacu, la adresa guvernării PNL, chiar în şedinţa învestirii noului Guvern, că nu a băgat de seamă acest lucru şi că rolul PNL în această coaliţie este de a duce mai departe viziunea liberală. El a mai arătat că speră ca deficitul să nu crească, la finalul anului.

„Nu am băgat în seamă acest lucru, este un discurs politic, ceea ce oameni văd, şi în ultimul an de zile, cum a evoluat economia, am arătat că am crescut veniturile la buget, chiar dacă am scos taxele introduse de PSD între 2016 şi 2019, deci se poate să ai performanţă şi rolul nostru în această coaliţie este de a duce mai departe viziunea liberală”, a spus Cîţu, la sediul partidului, despre discursul lui Marcel Ciolacu în care a criticat guvernarea liberală din ultimii doi ani.

„Nu comentez gesturile domnului Ciolacu, ideea este că economia astăzi are o creştere economică, cea mai mare din Uniunea Europeană, într-o perioadă de criză, cam în tot restul Europei”, a precizat Florin Cîţu, arătând că veniturile la buget sunt mai mare ca în 2019 cu 40 de miliarde, când erau taxe introduse.

Despre rectificarea bugetară, Cîţu a spus că a lăsat deficitul la zece luni de 4%, deci nu ar trebui să crească acest deficit, la sfârşitul anului.

Amintim că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, în discursul său din Parlament la votul de învestire a Cabinetului Ciucă, că ultimii doi ani au fost pierduți, cu instabilitate politică și criză, în care „milioane de români au fost abandonați de stat”, iar PSD vine la guvernare „pentru că este responsabil”: „Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi de guvernare”.

Într-un discurs în care a criticat PNL și l-a atacat pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a susținut că PSD este „cel mai responsabil și mai stabil partid din România”, care va pune capăt haosului sanitar și îi va scoate pe români din sărăcie:

„Azi, România e într-un punct critic. Este unul din acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcția națiunii pe o perioadă lungă.
Au fost 2 ani pierduți, de instabilitate și criză, în care milioane de români au fost abandonați de stat. Suntem într-un punct critic, care necesită decizii pe măsură. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuia să facă o alegere: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne folosim priceperea și experiența pentru a opri prăbușirea și vom fi alături de români?

Am acceptat responsabilitatea pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Am venit cu profesioniști, pentru că nu e timp de experiențe. Trebuie să aplicăm măsurile PSD din prima zi. PSD știe să guvereze, a demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit după dezastrul altor guvernări. Trebuie să punem capăt haosului sanitar. A fost prea multă suferință, am pierdut prea multe persoane dragi. Acest lucru este inadmisibil, iar aici statul are o mare parte din vină. Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă în sfârșit tot adevărul.

Nu voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta și în niciun caz singuri, doar într-un partaneriat putem să ținem lucrurile sub control”.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *