Skip to content
București Știri locale

Cum s-a întocmit bugetul Capitalei, ”faza pe cultură”. Aurelian Bădulescu acuză formarea unui ”grup infracțional organizat”

Inquam Photos / George Călin
" "

Fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a dezvăluit cum au avut loc discuţiile pentru bugetul Bucureştiului pe 2021, capitolul ”Cultură”. Social-democratul afirmă, pe pagina sa de Facebook, că s-a format “un grup infracțional organizat care se ocupă cu trafic de influență”.

“𝐂𝐮𝐦 𝐬-𝐚𝐮 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐛𝐮𝐠𝐞𝐭 𝐥𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞𝐢, 𝐟𝐚𝐳𝐚 𝐩𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚? 𝐂𝐮 𝐠𝐫𝐢𝐣𝐚.

" "
" "

Mare grija pentru a satisface nevoile culturale ale orasului. Iar acestea nu puteau fi indeplinite decat de anumiti oameni, alesi pe spranceana.

Piesa s-a desfasurat de la inceputul anului, in mai multe acte.

Locul: Primaria Municipiului Bucuresti.

In rolurile principale: consilierul general USR Plus Manuela Muresan, sefa comisiei de cultura si un grup selectionat de artisti independenti.

In calitate de lider al grupului consilierilor generali PSD am intrebat-o pe dna Muresan despre aceste intalniri in care se negocia pe rupte. Doamna nu a raspuns nimic.

Pentru cei neincrezatori, va ofer sa ascultati o parte din aceasta piesa jucata cu maiestrie.

Cum se proceda:

Un grup de semnatari a depus o petiție. 90% dintre ei au fost implicati concret in campania din alegerile locale 2020 pentru USR. Prin petiție se cere:

– Desființarea Centrelor înființate in mandatul precedent

– Alocarea discreționară a 60.000.000 de lei pe an cu buget multianual (!)

– Alocarea a 2.000.000 de lei pe an pentru o comisie alcătuită tot din independenți care sa stabilească cum împarte cei 60.000.000 de lei

– sa fie numiți in funcție

– sa nu se organizeze concurs

Împreuna cu doamna Manuela Muresan (presedinte comisiei de cultura) au avut săptămânal sedinte de lucru care nu erau publice, in care discuta cum sa procedeze. Doamna Muresan ii invata cum sa redacteze hotărârea de consiliu. La aceste intalniri nu erau invitati reprezentantii centrelor culturale incriminate. Ședințele care nu erau publice se purtau in numele artiștilor independenți, cu toate ca nu sunt reprezentate toate categoriile de artiști independenți ci doar ANUMITI artiști si ANUMITE ong-uri. Este exact ca un grup infracțional organizat care se ocupă cu trafic de influență.

Gongul, va rog!”, a scris Bădulescu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *