Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum s-a văzut la PSD dezbaterea lui Iohannis. Victor Negrescu: Nu a fost liberă până la capăt!

psnews.ro

Victor Negrescu, vicepreședinte PSD și liderul PES Activist România, invitat în studioul Puterea Știrilor, a declarat, referitor la cele două dezbateri organizate marți seara, pe de o parte de Viorica Dăncilă, și pe de altă parte de Klaus Iohannis, că au fost prezentate „două feluri de a face politică”.

Social-democratul a susținut că decizia Vioricăi Dăncilă de a organiza o dezbatere la care toată presa a putut să participe este ”o dovadă de transparență, deschidere, disponibilitate, de care trebuie să dea dovadă orice politician în România”.

„E foarte trist pentru modul în care acești oameni privesc democrația românească și cetățeanul”

Victor Negrescu a precizat că dezbaterea organizată de Klaus Iohannis „nu a fost liberă până la capăt” și că „e foarte trist pentru modul în care PNL și Klaus Iohannis privesc democrația românească și cetățeanul”.

Am avut două dezbateri și două feluri de a face politică. Pe de o parte, am avut dezbaterea organizată de PSD, o dezbatere liberă la care a putut participa cine și-a dorit, junaliști din toate zonele au putut adresa orice fel de întrebare, incomodă și dificilă. Candidatul nostru a fost disponibil, a stat mai multe ore în picioare. Este o dovadă de transparență, deschidere, disponibilitate, de care trebuie să dea dovadă orice politician în România. Dacă nu răspunzi la întrebări este foarte greu să răspunzi în fața cetățenilor. Arăți că îi respecți pe cetățeni, pe cei care duminică au de gând să meargă la vot.

De cealaltă parte, am avut o dezbatere foarte încadrată, unde am înțeles că jurnaliștii au fost instruiți, aleși. Au fost invitații adresate nominal, ceea ce nu se întâmplă de regulă. În mod normal, inviți redacția și redacția trimite pe cine consideră oportun la o dezbatere. Dezbaterea de aseară nu a fost liberă până la capăt. Lucrurile au fost încadrate. Nu s-a reușit acel dialog, care era necesar, cu cel care a ocupat 5 ani funcția de președinte al României. Este trist că, după 5 ani de mandat, tu organizezi o conferință de presă și o dezbatere.

E prea puțin, totuși, pentru cel care 5 ani de zile a ocupat cea mai importantă deminitate publică în România să răspunzi doar de două ori la întrebări. Sincer, e foarte trist pentru modul în care acești oameni privesc democrația românească și cetățeanul, pe care îi desconsideră prin acțiunea lor. Eu cred că oamenii trebuie să fie foarte atenți la acest lucru. Atunci când vezi un politician care nu este dispus să primească pe toată lumea, să asculte pe toate lumea trebuie să îți ridici reale semne de întrebare și să fii îngrijorat în privința stării democrației românești și riscurile ca, pe viitor, acest tip de comportament să se reproducă”, a declarat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *