Skip to content
Politică

Cum s-au bazat războaiele politice pe știri false. Studiu de caz: Pro România

Portalul Mediastandard.ro arată – într-un articol publicat marți – felul în care războaiele politice s-au bazat pe știri false.

Mai precis, site-ul dă exemplul epopeii „Eneida”, de Vergiliu, unde autorul prezintă Cartagina printr-o textură elaborată de aluzii mitice și istorice, amestecând evenimente și repere temporale pentru a servi scopului său. Mai concret, scriitorul face o serie de asocieri între Războaiele punice și Războiul civil Roman, căruia el i-a fost contemporan, Vergiliu creând astfel impresia că cel din urmă ar fi fost cauzat de o influență străină. Adică un fel de stat paralel al antichității.

În zilele noastre, ultimele declarații ale Gabrielei Firea legate de plecarea unor parlamentari din PSD către Pro România tind să augmenteze realitatea. În urma recentelor plecări din PSD, primarul Bucureștiului a declarat cu un substrat de indignare: „Mai mulți parlamentari au semnat […] adeziunea la PSD. Eu știu de șapte, poate vor fi mai mulți”.

„Să insistăm însă un pic asupra acestui „mai mulți” și asupra impresiei de superioritate pe care o creează. Adică exact scopul Gabrielei Firea, sau mai precis a copilului răsfățat și bosumflat care este și care se teme că îi vor fi luate jucăriile: acela de a crea un avantaj iluzoriu, dar la fel de periculos dacă ar fi real. De ce? E simplu, pentru că este exact genul de ambiguitate gândită să frângă spiritul adversarului, care se va gândi, în mod automat: băi, dacă la noi au venit doar cinci, iar PSD are deja șapte și vor veni și mai mulți, atunci ce rost are să continuăm lupta?” comentează cei de la Mediastandard.ro.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre manevrele lui Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *