Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cum s-au văzut în echipa lui Cîțu huiduielile de la Congres. Tătaru: „Câțiva dintre colegii noștri au crezut că mai pot schimba ceva!”

Inquam Photos / George Călin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Nelu Tătaru, deputat PNL și consilier onorific al premierului pe probleme de sănătate şi în gestionarea pandemiei, a precizat că nu a mai văzut o luptă internă atât de aprigă, așa cum a fost cea dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu. „Cred că acest Congres s-a desfășurat cu mai multă patimă și cred că foarte puțini dintre colegii noștri au crezut că mai pot schimba ceva, dar au mers în continuare pe acea atmosferă”, a precizat liberalul.

Totodată, deputatul PNL a susținut că victoria lui Florin Cîțu la Congresul de sâmbătă „era previzibilă”. Amintim că reales în funcţia de preşedinte al PNL Vaslui în luna iunie, Tătaru şi-a declarat încă de atunci susţinerea pentru Florin Cîţu.

Atmosfera de la Congresul PNL a fost una potrivită unui partid viu, poate chiar viu, dacă mă întrebați în acest moment. Este o atmosferă care s-a parcurs pe ultimele 3-4 luni. Cred că trebuie să privim înainte, este un Congres care a liniștit apele, să sperăm, care va reuni echipa PNL într-un partid mare, cel mai mare partid de dreapta în acest moment. Eu nu am mai văzut o luptă atât de aprigă, din experiența mea de membru al PNL. Cred că a fost cam multă patimă. Apogeul cred că a fost atins la acest Congres, în contextul în care deja erau niște linii așezate, era o victorie previzibilă cea a premierului Florin Cîțu. S-a încercat, totuși, până în ultima clipă să se modifice o opțiune (…) Cred că acest Congres s-a desfășurat cu mai multă patimă și cred că foarte puțini dintre colegii noștri au crezut că mai pot schimba ceva, dar au mers în continuare pe acea atmosferă.

Aștept de la Florin Cîțu să aducă o perioadă de liniște constructivă, o perioadă în care noi, toți cei care suntem membri ai PNL, să fim acea echipă și acel scut din jurul Biroului Executiv și al premierului Florin Cîțu. Suntem un partid la guvernare, care vrem să continuăm această guvernare până în 2024, să avem un an bun la alegerile din 2024 și să trecem țara prin această pandemie, să arătăm că economia românească renaște și rămâne pe un trend ascendent”, a declarat Nelu Tătaru.

Florin Cîţu este noul preşedinte al PNL, în urma vo­tu­lui dat de aproape 5.000 de liberali reuniţi în congresul de la Bucureşti, organizat la Romexpo. În favoarea lui Ciţu, premier în funcţie, au votat aproape 2.900 de libe­rali, în vreme ce Ludovic Orban, şef la Camera Depu­taţilor, a primit 1.900 de voturi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *