Skip to content
Politică

Cum să faci o victorie dintr-un eșec. Lider social-democrat: Ratarea moțiunii de cenzură a fost benefică pentru PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, preşedintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a declarat că ratarea moțiunii de cenzură a ajutat Partidul Social Democrat prin ”aducerea la suprafață a unor adevăruri” care, în timp au fost transformate în „afirmații manipulative”.

„Moțiunea de cenzură este un drept al grupurilor parlamentare care au un anumit număr de membri și din punctul ăsta de vedere nu există nicio obligativitate ca moțiunea să treacă, în lipsa unei majorități consistente prevăzute de Constituție și ca urmare trebuie să privim această acțiune ca o acțiune a a grupului parlamentar a grupului Social Democrat. 

Ea ne arată următorul lucru. În ciuda nenumăratelor afirmații manipulative că PSD-ul deține majoritatea și că de fapt, PSD-ul este vinovat de tot ceea ce se întâmplă în țară, mai ales de criza economică prin care trece România în acest moment, ne arată că de fapt PSD-ul nu deține acestă majoritate, și că nu există o dorință a grupurilor parlamentare de a înlocui Guvernul PNL, care oricum a fost instalat acolo, într-un mod n-aș putea să spun ilegitim, dar a fost instalat într-un mod foarte ciudat, ei stând acasă și îndemnând președintele celorlalte grupe parlamentare să voteze echipa propusă de Partidul Național liberal .

Este o situație nemaiîntâlnită până acum, ca o minoritate să capete voturile unei majorități constituite atunci ad hoc. Evident aceste lucruri se răsfrâng asupra vieții politice, de aici lipsa de responsabilitate a Partidului Național Liberal, adică nu exista nicio obligație ca în timpul pandemiei să guverneze liberalii”, a punctat Buzatu.

În încheiere, acesta prezintă soluția care ar fi fost mai benefică României pe timp de pandemie în ceea ce privește Guvernul țării.

„O soluție logică ar fi fost ca președintele să fi apelat la partidele politice să constituie un Guvern de uniune națională pentru că, în timpul unei pandemii care testează toate straturile sociale, grupurile politice ale partidelor să furnizeze membrii unui Guvern care să gestioneze această situație de criză și să fie responsabil pentru gestionarea ei.

Ca urmare, moțiunea a fost exercitarea unui drept. Ea este benefică pentru Partidul Social Democrat, pentru că a demontat acea manipulare permanentă. A arătat că PSD-ul nu are majoritate și că doar în condițiile unei majorități constituite pe moment am putea obține un rezultat pozitiv, adică moțiunea să fie votată” , a conchis liderul PSD Vaslui.

Şedinţa Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului, potrivit anunţului preşedintelui Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu.

În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori. „PSD nu are 233 de voturi. Am incercat să creăm o majoritate. Nu s-a făcut cvorumul. Nu s-a votat moțiunea. Categoric, vom lua o decizie politică și vom anunța. În două zile vom avea un comitet politic național. Sunt discuții pentru că s-a intrat într-o sesiune ordinară. Avem dreptul de a depune o moțiune sau de a vota această moțiune”, a declarat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *