Preparatele traditionale de iarna, faptul ca ne acoperim mai mult corpul si nu-l mai observam cu atata atentie ca in sezonul cald, dar si ca facem mai putina miscare din cauza frigului sunt factori care pot duce la ingrasare in perioada sezonului rece, relatează lyla.ro
Iata cateva metode pentru a-ti pastra silueta si pe timpul iernii!
1. Trezeste-te la aceeasi ora
Momentul in care te trezesti este esential pentru greutatea corporala chiar daca nu-ti dai seama. Femeile care nu au o ora fixa de trezire au mai mult tesut adipos decat cele care respecta cu rigurozitate ora de desteptare, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Brigham Young (SUA). Asadar, recomandat este sa stabilesti o ora de trezire si sa nu o depasesti cu 30 de minute indiferent de zi.
USRPLUS, 3 atacuri împotriva libertății justiției: CSM, 10 august și Avocatul poporului
Conflict de interese la Primăria Sector 1: prietenii lui Clotilde Armand vor să acapareze panourile publicitare
Ciprian Ciucu anunță că îl susține pe Ludovic Orban la Congresul PNL: „Îi sunt recunoscător și pentru cariera mea politică!”
Asociaţia surorii lui Dan Barna, oficial în faliment. Afacerea începută de liderul USR, în atenţia Departamentului pentru Luptă Antifraudă
Justiția, de la Dragnea la Iohannis. Nesfârșita luptă pentru controlul puterii juridice
2. Multe boabe in camara
Fie ca le depozitezi in camara sau in bucatarie, asigura-te ca ai mereu in casa mazare, fasole, linte, naut. Acestea contin multe fibre, iar consumul de 160 de grame de orice fel de boabe pe zi ajuta la slabit, potrivit revistei de specialitate „Obesity”.
3. Atentie la cantitate
Aceasta recomandare ar trebui sa ne ghizeze felul de a manca fie vara, fie iarna. Totusi, cu atat mai mult ar trebui sa avem mai mare grija CAT mancam in sezonul rece, caci temperaturile scazute ne predispun la excese. Mai mult, obisnuindu-se sa mancam putin (dar des), ne ferim de senzatia de foame si astfel mentinem aportul zilnic de calorii la un nivel normal, care nu predispune la ingrasare.
Pentru a reduce cantitatea, poti sa folosesti farfurii mai mici sau sa-ti pui, pur si simplu, mai putina mancare in farfurie la masa: in loc de trei linguri de orez, doar doua, in loc de trei polonice de ciorba, doar doua, in loc de trei felii de paine, doar doua si asa mai departe.
4. Alege gustari bogate in proteine
Iaurtul grecesc, eventual cu cateva migdale sau fructe taiate in el reprezinta gustarea ideala dintre mese, caci acesta are proprietatea de a mentine senzatia de satietate pana la urmatoarea masa. Sunt recomandate 14 grame de proteine la gustarea dintre mese.
5. Mananca mai multe supe si ciorbe
Majoritatea supelor si a ciorbelor contine mult mai putine calorii decat majoritatea preparatelor solide. Asadar, opteaza pentru supe si ciorbe calde. In felul acesta scazi aportul caloric si tii si raceala si gripa la distanta.