Skip to content
Politică

Cum sabotează USR aderarea României la Schengen. Punctajul de partid pentru useriștii invitați la TV: „Orice ați fi întrebați, întoarceți discuția la corupție”

Inquam Photos / Octav Ganea

România este la un pas de o decizie istorică: intrarea în spațiul Schengen. Guvernele statelor Uniunii Europene vor vota în luna decembrie dacă România și Bulgaria vor fi primite în spațiul Schengen, după 11 ani de amânări. În acest context, de câteva săptămâni toate partidele românești și instituțiile centrale au început o ofensivă totală pentru acceptarea României în spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2023.

Singurul partid care merge pe contrasens este USR, care pare mai interesat de acumularea de capital electoral înainte de alegerile din 2024 decât de aderarea României la Schengen în 2023.

Astfel, potrivit punctajului de partid, care a intrat în posesia PS News, oficial USR este „pentru” aderare, dar în realitate, Drulă&Co încearcă să revigoreze campania anticorupție din perioada Dragnea, care le-a adus și cele mai multe voturi.

Punctajul USR pe aderarea României la Schengen:

”USR susține fără rezerve aderarea României la Schengen

România și românii merită să fie în Schengen

Un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării

De aceea Bode trebuie demis urgent

Ne trebuie un ministru de Interne CREDIBIL și INTEGRU ca să nu ratăm Schengen

Dacă cumva ratăm acest obiectiv, este numai din cauza lui Iohannis și a clicii lui

NU fugiți pe fente cu olandezii sunt de vină. Dacă se insistă f mult, de reamintit că partidul care se opune este din EPP (grupul popularilor în care e PNL).

Întoarceți discuția la Bode, BMW-uri, corupție și necesitatea să plece, orice altceva ați fi întrebați (de ex. “Î: Dar e nevoie de un armistițiu, credeți că trebuie pace politică? R: E nevoie să nu mai avem un ministru de Interne corupt care cumpără mașini cu dedicație. Ne face enorm de mult rău ca țară, riscăm să ratăm Schengen din cauza sa.”)”

Pe lângă punctajul de partid pe care-l „recită” la televiziunile unde sunt invitați, USR-iștii au trimis și sesizări scrise, strigând „corupție!”, către OLAF și EPO (Parchetul European), în cazul BMW-urilor cumpărate de Poliție, sau către Comisia de la Veneția în cazul Legilor Justiției.

 

1 comentariu la “Cum sabotează USR aderarea României la Schengen. Punctajul de partid pentru useriștii invitați la TV: „Orice ați fi întrebați, întoarceți discuția la corupție”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *