Skip to content
Politică

Cum se apără deputatul PNL care a votat amendamentele PSD la buget: Unele erau foarte bune

Facebook
" "

Contactat de PS News, Glad Varga, deputatul PNL care a votat amendamentele PSD la buget, susține că unele dintre proiectele propuse de opoziție i s-au părut ”foarte bune”.

„Am votat pentru amendamente de investiții din județul Arad, fiind destul de importante. Unul dintre amendamentele respective le-am susținut și eu când eram noi în opoziție. Ar fi o ipocrizie să spun că acum nu le mai votez. Erau amendamente care vizau Cetatea Șiriei, Cetatea Ineului. Le-am votat și pe cele care n-aveau nicio noimă, spre exemplu au pus un amendament cu Cetatea Ineului care are finanțare deja din programul regional, dar sunt amendamente pentru cetățenii județului Arad și sunt obiective de investiție bune de care județul are nevoie.

" "

În ceea ce privește celelalte amendamente pe care le-am votat, am făcut-o pentru că mi se par a fi foarte bune, nu mi se pare că au un impact bugetar destul de mare și cred că ar trebui să facem și altfel de politică.

Acum 4 ani, când am venit în Parlament, eram în opoziție și am văzut modul în care au decurs lucrurile, acum s-a întâmplat la fel, dar s-au schimbat actorii, opoziția a ajuns la putere și puterea de atunci în opoziție, foarte mult circ, foarte multe cuvinte aruncate în zona publică care nu fac cinste unei poziții de demnitar. Eu aș face altfel politica, în acest ritm poate nu ajung și la al treilea mandat, dar măcar o să fiu cu sufletul împăcat”, spune deputatul.

Întrebat dacă colegii de partid i-au reproșat ceva în urma acestui vot, Glad Varga susține că: „Mă aștept să o facă astăzi când ne întâlnim”.

„Au fost momente și atunci când am fost în opoziție și am votat diferit. Cetățenii m-au trimis în Parlament prin votul lor și un politician trebuie să fie alături de cetățeni și răspunderea o faci în fața cetățenilor, nu în fața șefului de partid sau a liderului de grup.

Nu au apucat încă să îmi reproșeze, dar mă aștept să o facă astăzi când ne întâlnim. Cel puțin pentru una dintre anexe am fost la liderul de grup și i-am comunicat. Astfel de semnale poate nu sunt neapărat bune pentru unitatea grupului, dar eu cred că fiecare parlamentar din fiecare județ, la momentul în care se discută amendamentele pe județul fiecăruia ar trebui să fie o unitatea, de aceea se întâmplă proiecte în România cum s-a întâmplat și la Arad, au venit unii la guvernare, dar alții erau la guvernare locală și atunci obiectivele de investiții au rămas în paragină. La Arad avem nenumărate astfel de obiective: pasajul, Palatul Copiilor, un hotel al sportului, ani de zile, bani ani aruncați în vânt pentru obiective de investiție care se amână de la an la an, pentru că în general se discută politica pentru cine taie pamblica”, a conchis deputatul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *