Cum se calculează media finală la Bac în 2024. Ce se întâmplă cu candidații care obțin media 5,99

Sursa foto: X

Candidații care au susținut toate probele examenului de Bacalaureat și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și medie de cel puțin 6 se consideră promovați, potrivit metologiei de susținere a bacalaureatului pentru 2024.

În document se precizează și ce se întâmplă dacă un candidat obține media generală 5,99. După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii. Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea, au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: