Skip to content
Politică

Cum se explică pirueta social-democraților în privința anticipatelor. Cristian Pîrvulescu: PSD vrea să folosească principala resursă organizatorică pe care o are

psnews.ro
" "

PSD pare că se îndreaptă tot mai mult spre varianta susținerii alegerilor anticipate. După ce, inițial, social-democrații au șovăit în ceea ce privește anticipatele, de teama subțierii prezenței în Parlament și pierderea unui avantaj în fața liberalilor, acum tot mai multe voci din PSD par a susține această variantă. Lideri ca Paul Stănescu, Marcel Ciolacu și Lia Olguța Vasilescu au pledat pentru declanșarea anticipatelor, dar cu condiția ca acestea să fie organizate în aceeași zi cu localele.

Politologul Cristian Pîrvulescu este de părere că social-democrații și-au făcut calcule și au ajuns la concluzia că anticipatele le-ar putea aduce anumite câștiguri dacă ar fi organizate în aceeași zi cu alegerile locale la termen. Astfel, PSD va putea să își folosească marele as din mânecă, respectiv capacitatea primarilor de a mobiliza electoratul loial la urne.

" "
" "

“Cred că cei de la PSD au făcut calcule și au ajuns la concluzia că oricum nu se pot împotrivi anticipatelor și că ar putea avea câștiguri mai mari din anticipate decât din alegeri la termen. Dar cu o condiție, să fie în aceeași zi. Altfel, lucrurile se pot schimba și asta pentru că PSD vrea să folosească principala resursă organizatorică pe care o are, respectiv primarii. PSD este un partid de primari, deci unii primari vor candida și la parlamentare.

La o prezență redusă la vot, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale și parlamentare în ultimii ani, primarii PSD vor face diferența. Vor putea scoate clientela electorală și în felul acesta vor obține un scor mult mai bun decât cel pe care îl indică sondajele acum. Va obține desigur un scor mai puțin bun decât cel din 2016, dar 2016 a fost o situație excepțională. Totodată, domnul Ciolacu în măsura în care va ajunge președintele partidului, va putea să revendice ieșirea din criză și PSD va putea să se constituie ca un partid de opoziție foarte puternic“, a precizat politologul pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *